The Icehotel

Ett hotell som man inte behöver bygga upp varje.  Det låter som en ganska smart idé. 
Ett hotell som smälter och måste byggas upp igen varje år känns som en ganska dum idé egentligen. 
Nu är det dock så att det finns massor med människor som tycker att det inte alls är en dum idé och gärna betalar en massa pengar för att få sova i ett rum av snö och is. 
Det är Ishotellet och där var jag idag. Jag tycker det är ett ganska coolt ställe men jag är inte så övertygad om att jag skulle betala så mycket för att sova där. 
Nu är det så att jag faktiskt har sovit där för två år sedan. Det var en ganska skoj upplevelse, om det nu inte varit för att jag blev magsjuk då förstås men det är en annan historia. 
Jag måste erkänna att jag imponerad av hur Yngve Bergqvist byggt upp verksamheten där med flera olika företag som köper tjänster av varandra inom en stor koncern. Företaget som tillverkar isglas och sedan säljer dessa till baren och restaurangen. Bolaget som ”skördar” och lagrar is etc. 
Imponerande projekt och en otrolig tillgång för Norrbotten. Ishotellet är en riktig pärla och ett besök rekommenderas varmt, eller kanske kallt, även om det är hutlöst dyrt. Bara att få komma in och titta kostar 300:-, en drink i ett isglas kostar 120:- (påfyllning bara 80:-). 
Detta var en del av en jobbresa i team building anda och det var mycket skoj. Många bra diskussioner även om det blev lite väl mycket tid i bus (ca 10h buss på två dygn). 
Tack LTU. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.