Livet!

Som alla som känner mig vet så ligger Abisko och Abisko Turiststation mig mycket nära hjärtat och jag har lärt känna ena “chefen” för turiststationen en del genom åren. Nyss läste jag dock att Nicki och hennes man Putte ska lämna Abisko och hitta på något nytt i livet. De vet inte vad ännu men har tagit steget ut i det okända.

Min första tanke var faktiskt ganska egoistisk där man ser dem som svikare som överger vackra Abisko och Norrbotten och nästa tanke blir att de är modiga som ger sig in i något helt okänt. Nu kanske Abisko är lite mörkt och isolerat på vintern men men men… De efterfrågar på Abiskos nyhetssida som det finns någon som vill anställa dem.

Dock får det tankarna att snurra igår. I BBC serien Tropic of Cancer har Simon Reeve rest i 6 månader och visat upp ett antal sidor av vår jord där det helt enkelt är mycket hemskt inom vissa områden med fattigdom, global miljöförstörelse (plasten i haven t.ex.), barnarbete och djurmisshandel. Simon Reeve på Facebook.

Denna serie har väckt en massa tankar i mitt huvud, en massa essentiella tankar. Kanske man borde göra något helt annat? Hjälpa människor? Hjälpa jorden?

Man kanske skulle packa 4 ryggsäckar och resa till “långtbortistan” och få uppleva något helt annat. Komma bort från allt. Kanske hjälpa “Engineers without Borders“? Kanske hjälpa till att rädda utrotade djur runt om värden?

Hur kan jag göra jorden till en bättre plats i universum? Var gör du för att göra jorden till en bättre plats?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.