Byte av fönster fram – lite mer jobb än vi tänkt oss

Idag gav vi oss på att byta fönster på framsidan av huset. Vi trodde det skulle bli en snabb affär med att bara byta ut två av fönstren och bygga igen en gammal altandörr och sätta in ett nytt fönster där. Dock fick vi oss lite av en chock när vi började riva ut de gamla fönstret och fick se hur hur det såg ut inne i väggen. Ca 30% av väggen var fuktskadad, visserligen en gammal skada och man såg tydligt hur den förre ägaren hade fuskat med reparationerna. Vi vissa ställen fattades bitar av spånskivan och där hade man bara petat in isolering istället. Det hade runnit fint under fönstret och inget verkade riktigt hålla ihop.

Jaja, det var bara att riva alltihop och sedan bege sig till Beijer Bygg med vår gröna vagn och dra hem reglar, balkar, spånskivor och isolering. Tungt som attan blev det och vi kommer nog inte att vara så dumsnåla igen. För er som inte känner oss så har vi ingen bil och vi föredrar att använda människokraft för att att få hem våra saker. Dock finns det just gränser för dumheten, eller hur ?

Framåt 19 var i alla fall allt som skulle rivas borta och jag hann såga till bottenregeln innan det var dags för lite kvällsmat och sedan lägga barnen. Jag känner mig lite mör i kroppen, sådär skönt som när man känner att man gjort något ‘riktigt’. Vi skruvade dit lite spånskivor så det inte skall blir så kallt inomhus i natt och nu sprakar det fint i kaminen så vi får lite värme här. Tur att det inte är så kallt ute.

090608 - 1.jpg

Fina mörka fläckar under fönstret.

090608 - 2.jpg

Mjukt som en pepparkaka.

090608 - 3.jpg

Blääää

090608 - 4.jpg

Det vita till vänster är den gamla dörren som nu är borta och där skall bli ett nytt fönster istället.

090608 - 5.jpg

Här har vi min lilla draghäst som drar vårt lilla lass på minst 200 Kg. Ja, jag hjälpte till och dra 😉

090608 - 6.jpg

Pust! Här har vi kommit igenom universitetet och vi tar oss en liten paus.

090608 - 7.jpg

Rivning pågår för fullt!

090608 - 8.jpg

*Poff* så var det en ny temporär vägg på plats!

One thought on “Byte av fönster fram – lite mer jobb än vi tänkt oss”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.