Abisko April 2009 – Dag 7

Nu börjar vi bli tråkiga för vi började dagen med en skidtur igen. Samma spår som tidigare men det är precis lagom för oss. 5km med ganska mycket upp och ner så man får träna armarna ordentligt. Halvvägs finns det några vackra myrar och där under några tallar har det börjat smälta fint och där tog vi oss en paus. Det var mycket skönt i solen men jag var klädd för att åka utan extra kläder med mig så det blir lite kallt om kroppen efter en stund. Skön tur!

Efter en mycket god pytt i panna till lunch så tog vi det lite lugnt efter lunch för jag kände mig inte riktigt tipp topp. Var ganska trött och somnade en timme ungefär efter att jag läst ännu ett kapitel ur Harry Potter 7. Vid 15 kom vi iväg på en promenad till Abisko Östra där jag köpte en liten present till Oliven, en påse chips till Tovah och ett paket Dextrosol till mig för jag var så otroligt trött. Känns som om jag fått bihåleinflammation tyvärr.

Väl tillbaka vid stationen så besökte vi Naturrum och pratade fåglar med färdturer med tjejen som jobbar där och sedan var det dags för middag och nu är vi ikapp. Jag sitter här i storstugan och bloggar och chattar med frun.

Abisko 0904 Dag 7 - 01.jpg

Här sitter jag under min korkek… öhhh tall är det ju. Skönt var det i solen!

Abisko 0904 Dag 7 - 02.jpg

Våra skidor! Genomslaget är inte vårt för nu var snön mycket hård efter de senaste dagarna värme och sedan kyla igen. Vi åkte fint på skaren.

Abisko 0904 Dag 7 - 03.jpg

Jag hittade mig en kudde 🙂

Abisko 0904 Dag 7 - 04.jpg

Nuoljalid, den enda privata bostad inom nationalparken. Den uppfördes av Karl Tirén.

Abisko 0904 Dag 7 - 06.jpg

Tovah hittade en riktigt modern skoter i Abisko Östra.

Abisko 0904 Dag 7 - 07.jpg

Lite snask åt Tovah. Hon mumsade i sig hela på vägen hem från Östra. Okej då, jag hjälpte till lite.

Abisko 0904 Dag 7 - 08.jpg

Turistskylten med Njulja i bakgrunden.

Abisko 0904 Dag 7 - 09.jpg

Middag: Lättrökt lax med ljummen sallad. Inte riktigt min favorit här.

Abisko 0904 Dag 7 - 10.jpg

Tiramisu till efterrätt. Inte riktigt barnvänlig 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.