Besviken på Primus EtaPower MF

Ett sekundärt syfte med utflykten idag var att testa mitt nya utekök lite mer och jag måste medge att jag är lite besviken på det. Det tar en bra stund innan det blir tillräckligt varmt för att förbränningen skall komma igång ordentligt och fortfarande efter 4-5 minuter så flammar det upp rejält under själva brännaren även om förvärmningen har brunnit ut för flera minuter sedan. Det brinner alltså under själva köket på underlaget. På vintern är det väl inget större problem men på sommaren i torr miljö så känns det ganska farligt. Här är en film där det brinner “för mycket”:

  

Jag kontaktade Primus redan igår gällande att det droppade och de säger att det är normalt att det droppar lite grann men jag tycker det verkar lite väl mycket i dagens uteprov. Skall skicka filmen till dem och fråga igen!

En annan insikt jag fick idag var att det är svårt att tända detta kök med bara tändstickor när det blåser. Så svårt att jag gav upp och plockade fram backuppen, dvs en gaständare istället. Jag tror jag måste införskaffa en riktig stormtändare istället, såsom Silva Helios. Kostar 179:- hos Classe i sjön.

Vidare om man skall steka på köket så måste man ta av vindskyddet (annars kväver man elden med stekpannan) och det är inte så skoj om det blåser för det tar väldigt lång tid att steka då. Tror det är mycket mer effektivt att steka i kastrull vid dessa tillfällen. När vi stekta pannkakor i förra vecka så gick det utmärkt men då var det helt vindstilla.
Nja, än så länge är jag inte helt nöjd med det nya köket. Lite besviken på Primus EtaPower MF faktiskt.

One thought on “Besviken på Primus EtaPower MF”

  1. Hej.
    Lider själv av exakt samma problem och ska iväg på en tvåmånaderstur om en vecka. Hittade du någon lösning på det och isf vad?
    Vore MYCKET uppskattat om du hann svara på det här inom kort! 🙂
    /Tobias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.