Stockholm

Emil kommenterade att det finns bra hus för 3-4 miljoner och bra med grönområden om man kommer ut en bit men att man skall kolla upp pendlingstiden, och det är just det sista som ”skrämmer” mig. idag tar det mig ca 10 minuter att gå till jobbet och det är precis lagom. Jag kan även ta en liten omväg och lämna Tovah i skolan och sedan fortsätta till jobbet. Lite lugn och ro på morgon som är extra skönt. Inte behövs stressa till tåg som går strax, trängas med människor och framför allt sitta och skumpa på dessa transportmedel. Många jag pratat med säger att de spenderar mellan 30-60 min i varje riktning på pendling, det betyder 1-2h om dagen, 5-10h per vecka, och ca 200-400h om året. Det är MYCKET tid som spenderas på pendling och det är inget jag längtar efter tyvärr. Jag tycker om lilla Luleå och det lugna tempot här…. 

2 reaktioner på ”Stockholm”

  1. Pendling kan vara jobbigt, men det kan också fungera som arbetstid bortkopplad från ”störande” 🙂 kollegor. Bara man lyckas få till rätt typ av pendling (inga eller få byten tex). Jag är ju uppvuxen i Stockholm (Lidingö och Sigtuna (tonåren)). Båda 2 är väldigt trevliga ställen. Har man lust att bo mer på landet så är ju Sigtuna (med omnejd) väldigt gemytligt, och nära till Arlanda är aldrig fel om man reser mycket. Uppsalapendeln fungerar ju faktiskt också om man nu känner för att bo ännu längre bort.
    Men jag håller med dig, jag hade lite ångest över att byta jobb från Aurorum till Centrum (snacka om lyxångest 🙂 Bussen går ju i princip port-port. 🙂

  2. Räknar man 1 min pendling enkel väg=1 arbetsdag på ett år så leder 25 min pendling extra = 5 veckor semester!
    Det får en verkligen att fundera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.