Doft av Hämd

Läser en mycket intressant bok just nu, Doft av hämd av Mikael Bergstrand. Den utspelar sig i Malmös mer invandrartäta områden som Rosengård och Kroksbäck. Jag spenderade mina första 6 år av mitt liv i Rosengård samt gick i högstadiet i Kroksbäck. Kroksbäcksskolan ligger brecis bredvid Krokbäcksområdet och jag bodde väldigt nära detta område i 12 år utan att vara inne i det området mer än 1 gång. Det var liksom off limits om man ville slippa bli rånad och nedslagen. Detta var på 70-80-talet och det är nog inte bättre idag. Boken handlar i alla fall om livet i dessa områden, gängslagsmål men från ett intressant perspektiv, varför uppstår det, varför gör inte föräldrar mer för att stoppa det etc. Mycket läsvärd bok (även om jag bara läst 1/3 än så länge).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.