Kammben recept

Fick följande Kammben recept från Rikard:

Allo, det här receptet hittade jag i Jonas Borsséns barbequebok Absolute Heat:
Koka köttet först i en buljong, sjud det under lock i ca 30 minuter. Låt köttet svalna i buljongen.
Ta upp och torka köttet, gnid in med en god rub/kryddblandning och grilla eller stek dom i ugnen i 225 grader ca 35 – 40 minuter. Grillning bör ske med indirekt värme under en klotgrill (eller i en smoker 😉
Han skriver att man kan tillsätta 0,5 dl liquid smoker per liter kokvatten – vilket jag tyckte lät som mycket liquid smoke…
Jag har inte nyttjat det receptet, jag kan inte hitta det jag var ute efter så jag börjar tro att jag har improviserat (som ofta). Men ur minnet:
Slå en ett par dl buljong i en långpanna, slå i en skvätt liquid smoke (kanske en matsked) och lägg i kambenen. Täck med tjock alufolioe (ugnsmodell) och ångkoka dom i typ 150 grader till dess dom börjar bli klara (bli möra/släppa från benen). Tar nog två timmar eller så… Sen kör jag dom med grillelementen på och utan folie en stund för att få färg på dom… Och det i en högre temperatur, 175/200 kanske…
Men detta är bara ur minnet 😉
Cheerio!
/Rikard

Skall prova under helgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.