Pay it foward

Tänk dig att din bil gick sönder på motorvägen och motorn började brinna. Två främlingar stannar och släcker elden med en filt och försvinner sedan innan du hinner tacka dem. Vad gör du då? En religöst lagd person skulle säkert bara tacka den de tror på istället eller så kunde du leta efter främlingarna resten av ditt liv för att tacka dem. Brandscenariot är vad som hände Catherine Ryan Hyde för några år sedan och hon isåg det meningsläsa i att leta efter främlingarna och insåg samtidigt kraften i vad de gjort. Istället så hittade hon på det som kallas ”Pay it foward”. Dvs, gör en tjänst åt någon annan istället. Eller till och med gör 3 tjänster åt andra. Dessa tjänster skall vara stora och svåra så det verkligen gör en skillnad.
Det är en underbar tanke som bygger på att folk verkligen utför dessa ”pay it foward” handlingar och 3 av dem. Det blir då väldigt snabbt väldigt många människor som blir involverade. 1-3-9-27-89-243-729-2187 etc etc.
Jag fick reda på pay it foward via filmen med samma namn. En helt underbar film som alla borde se. Den får en att tänka till en extra gång och fundera på vad man håller på med i livet. Vad är det egentligen som är viktigt? Jobb, status, resor, pengar eller att hjälpa andra i nöd?
är bara en organisation som arbetar med att driva Pay ot Forward rörelsen frampt och försöker hjälpa andra på en stor skala.
Se filmen och ta sedan en funderare. Jag funderar fortfarande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.