Unity-introduktion med Hoppspelet

200517 höll jag ännu en introduktion till dataspelsskapande i Unity. Det blev en nästan 2h session där jag skapar ett så kallat end-less-runner där man springer och hoppar över hinder. I sessionen går jag igenom hur man sätter upp ett nytt projekt, laddar in resurser, jobbar med animeringar, prefabs, grafik, ljud och musik, grafik, olika vyer och paketering.

Materialet är löst baserat på del 3 i Unitys Create with Code.

Här är ett spelbart spel om du vill prova. Direkt i webbläsaren eller ladda ned för Windows. Vad får du för high score? Jag fick 500!

Här är en liten trailer som jag gjorde innan föreläsningen också:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.