Skyddsvisir till vården

Det är speciella tider och speciella förutsättningar i Sverige och världen. Nu går vi vidare med distribution av skyddsvisir vi tillverkat i och runt Luleå tekniska universitet och Luleå Makerspace. Vi släpper idag närmare 300 visir till Region Norrbotten, Luleå Kommun och vårdcentralen Norra Hamn.

Samtidigt som vi levererar här i norr så samordnas printning i resten av Sverige av andra och mer info finns här http://faceshield.nu/ om ni vill hjälpa till. Är ni i Norr och vill hjälpa till så går det att printa samma och leverera till Peter Parnes. Välj själva hur ni vill göra.

Slutligen vill jag uppmana alla att följa vårt lands rekommendationer. Är ni i en riskgrupp så stanna hemma (nej, ni ska inte träffa andra som ni tror är friska), har ni möjligheten att jobba hemifrån så gör det, undvik grupper och arrangera inte arrangemang som gör att människor träffas IRL och slutligen res inte (i alla fall inte dit det finns människor). Vi kommer att klara av den här krisen också! Ta vara på er och tvätta händerna!

Uppdatering 200415. Efter att ha tillverkat 2100 visirhållare så har massproduktionen av visirhållare kommit igång och därmed beslutade vi att sluta printa själva. T.ex. företaget Prototal i Jönköping kan tillverka 18000 visirhållare per dygn mot våra 150 per dygn.

  • 2100 visirhållare levererade till Region Norrbotten,
    till kommuner och till privata vårdgivare 
  • Total vikt: ca 34 kg 
  • Total materialkostnad: Ca 15000:- + moms 
  • Tid nedlagt på detta projekt: Massor
  • Tid per visir ca 16 min
  • Dagsproduktion ca 150 varav ca 70 hemma hos mig  

Här hittar ni en presentation om vår tillverkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.