Vad är ett nytt år egentligen??

Vad är egentligen ett nytt år? Vad är egentligen skillnaden mot igår? 
Det är ju bara den gregorianska kalendern som påbjöds av påven under 1500-talet. Så sent som 1700-talet föreslogs i Sverige att vi skulle utgå ifrån midvinternsolståndet istället. Dvs, nya året skulle infalla ca 10 dagar tidigare. Det fick dock inget gehör och vi följer idag katolska kyrkans förslag i Sverige. Kanske bra det för tänk om vi fortfarande haft annan kalender än resten av världen. Aningen jobbigt. 
Jag har börjat det nya året med vänner via nätet och massor med skrivande, och då inte bara chattande alltså. 
En stor god frukost är avklarad (jag går alltid upp i vikt hos mamma som sig bör) och här är det Lego som står på agendan. Leker ni med ers barns julklappar? Det gör jag. Eller rättare sagt, jag köper de få leksaker jag köper till barnen till mig själv. Hihi
Ha det bra och ta vara på er allesammans. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.