Sjuk i en månad

Nu har jag varit sjuk av och till i en månad. Trodde jag var helt frisk tidigare i veckan men efter två dagar med skidåkning slog febern till igen igår. Tog mig ett bad (i min 90l platsbalja, måste ju tänka på miljön ;)) där jag faktiskt somnade på eftermiddagen och sedan när jag skulle rulla lite bagels kvällen fick jag plötslig andnöd och svimkänslor, något som gick över efter att ha öppnat ett fönster och andats lite.

Idag är sista dagen som jag ”måste”* jobba på jobbet denna vecka innan jag kan ta det lugnt hemma i två dagar innan semestern som börjar på lördag. Strax blir det undervisning (även om studenterna får göra jobbet idag) men i eftermiddag har jag en 5h workshop i ett av våra forskningsprojekt.

Nu kanske ni undrar varför jag ”måste” jobba när jag är sjuk? Tyvärr är det ganska vanligt inom universitetsvärlden att man jobbar ganska självständigt och om man är sjuk så förväntas man helt enkelt ta igen den förlorade arbetstiden senare, något som inte är skoj egentligen och sätter tråkigt press på den anställda (mig).

Som ni säkert minns så ska jag bara jobba bara 50% på LTU just nu men det har blivit mycket mer än det och jag ska från mars försöka vara mer ledig och försöka knapra bort flextiden.

Nu väntar snart mina studenter men innan dess måste jag fixa lite kaffe så att jag inte somnar när de presenterar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.