Långhelger – underbart!

Fredagar är numer en ledig dag för mig så det blir långhelg varje vecka. Helt underbart måste jag säga och det rekommenderas mycket varmt. Tidigare har jag försökt vara flexledig hela dagar men det har inte fungerat av någon anledning. Jag har inte kunnat släppa jobbet och jobbat i alla fall, även om det bara är jobb i huvudet. Skönt att bara kunna mjukstarta helgen och varva ner på fredagen för att sedan ha en ledig lördag och ledig söndag.

Som jämförelse, om jag jobbar hela fredagen så går det mesta av lördagen åt till att varva ner och sedan är det söndag vilket betyder nästan måndag och jobbet kryper in i huvudet igen.

Vad gjorde vi denna helg? Jo, vi hann med följande: lugn morgon * 3, Porsöskolans höstmarknad, lunch på Porsöskolan med Tovah, en snabbis på Teknikens Hus med bara Oliver, simma med barnen, 9 kokta korvar på Kvantum, bakad potatis, en långtur i skogen till Piratbron, fixa styrning av Legororobot från en telefon, Legorobotsmusikintrument, baka kladdkakemuffins och chokladbollar, baka 4 matbröd, fika på jobbet fastän jag var ledig, ställa i ordning och dra om alla kablar till PS3an, montera bort VHS-bandaren, göra YouTube-film * 2, städa bottenvåningen med betyg från dottern “man känner ju inte igen sig”, kasta papper i återvinningen, leka kurragömma på Berget (både vanlig och omvänd) samt spela MASSOR med PS3 och läsa MASSOR om TVapparater.

FavoritPS3spelen just nu är: Lego Harry Potter 1-4, Enslaved – Odyssey to the West, National Geographic Quiz Wild Life, Burnout Paradise, Racquet Sports, Sports Champions och Modnation Racers. Mest blev det Enslaved i helgen! Har även ett par spel som inte går att spela för de är för hemska så de får vänta på att jag och barnen blir mindre rädda för kusliga miljöer: Singularity, FEAR2 och Bioshock 2.

Detta med TV är en riktig surdeg. Har läst massor med reviews hit och dit men suck vad är svårt att välja. Har i princip bestämt mig för en Samsung UE55C7705för jag har fått för mig att jag inte alls vill ha så verklighetslik bild som möjligt (vilket man får av Plasma) utan en ljusstark och skarp bild som man får av LCD/LED. Dock betyder det att TVn blir dyrare vilket bär emot. Tänk om det bara fanns en enda TV att välja på? 😉

Ps. Någon som vill köpa/få en highend VHS-bandare som klarar både NTSC och PAL?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.