Tur runt Hundören och lite utrustningssnack

Ja vad ska jag skriva om idag då?

Kan ju börja med att jag var ute med Oliver och Johanna på en 5km tur på is och i skogen runt Hundören. Ganska skönt att pulsa på. Oliver åkte mest på åkmatta vilket inte är så bra eftersom han börjar frysa rätt snabbt. Det var -7 idag. Han fick på sig mina tjocka++ vantar och då blev det bättre men ändå inte bra. Så här gick vi:

Screen shot 2010-01-24 at 9.34.13 PM.png

Det betyder återigen att vi behöver behöver en bättre pulka åt honom och anledningen till att det inte blivit någon är att vi velar om vi ska köpa en dedicerad vinterpulka eller cykelkärra som går att ha som vinterpulka också. Just nu lutar vi mot en cykelkärra som man kan sätta skidor på, en Chariot Corsaire XL med skidkit. Här är en film på en mindre kärra med skidkitet.

Det är lite oklarheter gällande årsmodeller som jag vill få klart innan jag beställer den men det blir nog en Chariot med skidor!

Som jag skrev lite överallt tidigare så gick mina skalbyxor sönder förra helgen efter mer än 10 års hård användning. Ganska bra betyg till ett par Tierra GoreTex byxor modell äldre. De var helt utslitna i grenen där de tejpade sömmarna fortfarande höll men inte tycket emellan sömmarna 😉 I måndags var jag ner till Hägglunds och köpte det enda par som passade min runda kropp, ett par Arc’teryx. Tog ut och testade dem tisdag morgon men det visade sig att de var för stora och de korvade sig runt benen och så kan man ju inte ha det. Så de lämnade jag tillbaka i torsdag fm och just tillbakalämnandet var en ganska otrevlig upplevelse som jag kanske skriver om någon gång (eller fråga mig direkt om ni vill veta mer). Jag fortsatte till Naturkompaniet och där blev det ett par Tierra Tuolpa som jag provat några dagar nu och är mycket nöjd med. Passar mig perfekt. Det enda man kan klaga på är att snölåsen är lite väl “klena” med enbart ett resår med en tryckknapp och även om det hindrar att det kommer in snö i kängan så verkar det fastna lite snö där inne som kommer ut när man tar av sig byxan. Här är byxan i grönt fastän min är svart men jag hittar ingen bild på nätet på den i svart just nu:

Under eftermiddagen har jag läst lite siter om fjällvandring och jag blir såååååå sugen att komma ut och tälta. Det enkla livet men ändå tillräckligt bekvämt. Någon som vill med på en tur ? Bara tälta någonstans, grilla, fiska, dricka kaffe och snacka skit?

Bea tyckte jag skulle lägga upp mina turer på FunBeat men det verkar inte vilja synka in mätdata från min Garmin så jag skiter i det och tar det i mitt Google Docs istället. Denna vecka har jag i alla fall gått 42 km vilket ganska bra. Jag har inget total mål som Bea på mer än 3650 km detta år men jag kanske kommer upp i det i alla fall. Speciellt om man räknar alla km lika, dvs gå = cykling. Det är ganska stor skillnad på 5km i pulssnö och ute på isen jämfört med att gå på en plogad cykelväg.

God natt och låt inte lopporna bitas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.