En cykeltur med båtresa, punktering och en polishelikopter!

Igår kväll tog jag mig en lite cykelrunda med Oliver. Vi cyklade totalt 46 km till Avan och tillbaka. Jag hade tänkt vi skulle åka på olika sidor av älven men Oliver tyckte det var så skoj att åka färjan så vi åkte tillbaka igen och cyklade tillbaka samma väg vi kom dit (fast åt andra hållet ;)).

Men nu går jag händelserna i förväg. När vi passerade Aurorum så stod Luleås polishelikopter där och, ja bara stod där. Oliver och jag var självklart tvugna att spana in den lite närmare så vi stannade och pratade lite med poliserna som satt på andra sidan helikoptern. De verkade allmänt uttråkade (mycket väntan som helikopterförare sa de) så Oliver och jag fick provsitta helikoptern innan de skulle iväg igen på något nytt hemligt uppdrag.

Iväg mot Avan. Trögt gick. Kändes som om man cyklade i sirap. Pust! varmt var det också i kvällssolen. Plötsligt börjar det låta konstigt från cykeln. Stopp och kolla däck och näää, jag har fått punktering på ena framdäcket. Det är första gången det hänt på alla mina cyklingsturer. Av med hjulet, byta slang och pumpa. Fick utnyttja min lilla mini-rocket pump och det gick över förväntan. Imponerande liten sak som inte är mer än 20cm lång och väger i princip ingenting. Upptäckte även att hållare till ett kedjeskydd tog emot och satt lite för hårt så kedjan löpte in helt fritt och att en bromskabel slipades mor bromsskivan. Fix fix och iväg. NU, NU gick det mycket lättare. Iväg mot Avan…

Väl framme i Avan så tog vi oss en liten fika medan vi väntade på färjan (20 min väntan). Det var helt underbart väder. Solen låg fint över älven. Vi åkte över och Oliver undrade direkt om vi inte skulle åka tillbaka med färjan så efter 15 minuters väntan då vi tittade på fiskarna i älven så åkte vi tillbaka de 600 meter som är älvens bredd här.

Sedan bar det iväg mot Coop för att handla lite mat och sedan hem. Vi åt kvällsmat medan vi cyklade och kom hem vid 2130. Inte riktigt så lång tur som jag tänkt mig men trevligt hade vi 🙂

Nu måste jag beställa lite nya slangar och det kanske är dags att beställa nya däck också. Mina Greenspeed slicks börjar bli lite väl slitna.

090729 - 04.jpg

Polishelikoptern

090729 - 05.jpg

Storgubben och lillgubben i helikoptern.

090729 - 06.jpg

Här lyfter helikoptern! Oj vad det blåste tyckte Oliver.

090729 - 08.jpg

Cykelreparation! Den lille medhjälparen hjälper till!

090729 - 09.jpg

Här motljus! Färjan som ska ta oss till Avan kommer sakta över älven.

090729 - 10.jpg

Oliven på färgan!

090729 - 11.jpg

Oliver provar bänken på färgan.

090729 - 12.jpg

Oliver puttade vagnen jätteduktigt men vara med på bild vill han inte vara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.