hej hej

Hej allesammans,

Ja ja, jag vet att jag varit osynlig här men jag har mest spammat folk i facebook istället.

Vi renoverar för fullt och vi har satt upp foder på fönstren fram och börjar byta ut delar av fodren på sidofönstret för vi kom på att vi inte gjort det optimalt. Johanna är jätteduktig och spaklar och målar massor.

Sedan har jag såklart lekt med min nya kaffemaskin. Det blir underbart gott kaffe och jag har även hittat råkaffe här i stan så jag kan leka med att rosta mitt eget kaffe. Nu när jag dricker lite mer så har jag kollat lite mer på priser och upptäckt att Kahls är ju ruggigt dyra jämför med Roasters. Nästan 100% skillnad!!! Tyvärr har inte Roasters min favorit Monsun Malabar. Förresten, man kanske skulle fixa sig en egen sort, Artic Light. Låt bönorna ligga i snö och låta norrskenet skina på dem innan man rostar dem?! Japanerna skulle kanske nappa 🙂

Till de övriga i familjen så har jag gjort diverse mjölkdrinkar (och en enstaka cappuccino till mig själv också förståss). Barnen dricker chokopresso på löpande band! Här är receptet på chokopresso:

1 sked oboy i en espressokopp, skumma mjölk i espressomaskinen, fyll koppen till hälften med den flytande mjölken, rör om, häll på cappuccinoskum och sprinkla lite fin kakao ovanpå. Överkurs: göra lite latte-art (jag har bara kommit till spiraler och smileys :)) Kan tillägga att jag gör dem i espressokoppar som rymmer max 9cl (tack frun för mätningen) så det är en liten delikatess!

Nu ska jag ta en tur till Beijers och köpa en (ja en) bräda som behövs till fodret.

Ps. Bilder kommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.