Ormberget

Idag skulle Tovah var heldag med scouterna och vi packade ner en massa mat till henne och vi cyklade till Ormberget. Vi kom dit 10 minuter innan samling men det var ingen där. Hmm, var det rätt ställe? Ja. Ahhhhh, det är imorgon, 10/5 och inte idag! Oj vad lillan blev besviken. Det är en ganska ordentlig backe upp till Ormberget (nej vi var inte högst upp utan vid bommen till vänster vid infarten) och hon brakade ihop totalt och ville bara åka hem direkt. Jag hade tänkt inspektera Ormbergets gamla fort innan jag åkte hem igen så jag övertalade henne att följa med på det istället för att åka och hon gick motvilligt med på det och senare så var det ju inte så dumt och hon ville inte åka hem efter vi hade fikat. Ja se barn 🙂

Av gamla fortet finns ingenting kvar mer än lite ny betong, en gammal metallplåt, lite isolering och lite gammal taggtråd och ett enda litet ynkligt hål i marken. Vad som fanns gott om av är massor med ny jord. De har täckt över alla gamla militärlämningar. Vi hittade två skyttevärn men inte mycket mer. På Microsofts* kartor ser man hur det såg ut tidigare här och här.

Jag och Tovah fick oss en trevlig promenad i skogen och vi fikade samtidigt som jag pratade en stund med en joggare med en softi.

Imorgon blir det en tur till upp dit för scoutaktiviteter!

090509 - 1.jpg

Betong på toppen.

090509 - 2.jpg

Ett litet hål. Det var en antennsladd längst ned.

090509 - 3.jpg

En vilande Tovah.

090509 - 4.jpg

En nödutgångskylt som låg brevid…

090509 - 5.jpg

denna “utgång”.

090509 - 6.jpg

Vår rastplats!

Ps. Någon som har några moderna tips från Ormberget gällande lämningar efter de “städade” där uppe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.