Urban Exploring

Jag har alltid varit intresserad av gamla industriplatser och idag har jag ägnat förmiddagen åt att surfa runt efter mer info om olika “gamle” platser i Luleå. Att besöka om dessa gamla platser kallas på modern svenska Urban Exploring eller kort och gott UE.

Hittade följande bildarkiv från någon som besökt flera gamla militärbunkrar/fort i Luleå. Här är ett annat bra fotoarkiv.

Det finns även flera forum där UE diskuteras, bland annat på Flashback och 28 Dagar Senare. Flashback innehåller mer intressanta diskussioner och pekare dock.

2 thoughts on “Urban Exploring”

  1. Du har ju Markströmska huset i Avan, tror det fortfarande står öde. Sen kan man ju alltid ta sig till Boden här har vi massor 😉
    Är det här det som numer bara är en ruin: http://www.hemsida.net/lulebygden/efterlys/e_0017_061120.htm Sen skall det finnas ett ösehus i Norra Sunderbyn och ett stall i Kyrkbyn.
    Flashbackforumet har ju funnits betydligt längre än 28dagarsenare och folk har blivit allt mer försiktiga särskilt med militära objekt. På 28dagrasenare sker många av diskussionerna i landskapsgrupperna och liknande, man vill inte uppge platser allt för mycket. De blir ofta förstörda tyvärr, se bara på husen jag fotade i förra veckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.