Måndag

Igår måndag såg jag en älg!!! jag var ute och skottade när en granne kom och sa att det stod en älg uppe på berget bredvid vårt hus! Jag smög upp och mycket riktigt så stod det en älgko där. Jag är ingen älgexpert men den såg ganska ung ut.

Jag gick in och hämtade frun och vi gick upp på berget igen. Älgen hade flyttat lite på sig och när vi kom närmare blev den rädd och skumpade iväg genom den höga snön. Vi följde spåren lite genom snön men frun gav upp efter en stund. Jag fortsatte en bra stund genom skogen och pulsade på. Det var underbart lugnt i skogen och när jag hade pulsat en bra stund så bara satte jag mig i snön och beundrade himlen och skogen. Så skönt att bara slappna av…..

När jag kom hem så satte jag mig framför elden och läste en bok i flera timmar tills det blev dags att laga lunch åt frun och mig.

Lunchen bestod av hemmagjord paj med grön sallad och min chilisås, dvs. hemmagjord majonäs uppblandad med turkisk yoghurt och sötsur chilisås. Det var mycket gott om jag får säga så själv!

Efter lunchen tog jag Tovah och simmade i Pontusbadet. Tyvärr var den nya fina ångbastun avstängd så vi fick inte sitta och mysa där. Dock han vi med två omgångar i den vanliga bastun. varmt och skönt. Ahhh….

Efter simningen var det dags att handla lite mat och sedan blev det kväll och jag kommer inte ihåg om vi gjorde något mer…..

Förresten, i söndags så hann vi med att baka havreflarn också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.