Incitament för matbutiker att ha näthandel?

Mats undrar vad det finns för incitament för matbutiker att ha näthandel? En självklart anledning vore konkurrens, dvs stjäla kunder från andra butiker. T.ex. så handlar jag 95% av all min mat på ICA Kvantum i Luleå men nu när COOP Forum börjar med näthandel så kan jag tänka mig att spendera mer pengar hos dem.

Visst vill man att kunden skall göra så mycket som möjligt i vissa situationer men inte alltid. Att drive en stor mataffär kostar en massa personal som skall fylla på på hyllorna, städa etc. En ren näthandel slipper allt det och kan packa direkt i stora lager. Nu är det ju inte det som COOP Forum i Luleå ens är i närheten av men det är en möjlighet.

Sedan om man skulle ge kunder billigare frakt vid t.ex. 1000 och sedan kanske gratis vid 2000 så skulle kanske nätkunderna anstränga sig för att handla mer. Det är ju en klassisk metod för övriga nätbutiker att göra så.

En annan anledning kan ju vara att visa att affären har ett modernt tänk och vill visa att man försöker ligga i framkant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.