Över pölen

Efter 1 timmes försening så kom vi iväg från Stockholm. De behövde tydligen byta ett däck på flygplanet. Det måste ju också göras ibland antar jag.

Har nu flugit några timmar och vi är över Grönland med dess otroliga landskap med glaciärer som rinner ner i havet. Måste ses!!! Det är dalgång efter dalgång med glaciärer och det är ganska magnifikt.

Maten var väldigt god idag, förrätt var en grönsallad och en räkceviche med gucamole och lime, till huvudrätt valde jag köttbullar med potatismos (åt jag inte det sist jag flög över pölen också?), följt av två ostar, en brieliknande sak som inte var så god men västerbottenosten var desto godare, och till sist lite fruktsallad men jag hoppade över frukttårtan. Till det åt jag dinkeltunnbröd. Mycket gott och nu är jag proppmätt.

Till maten tittade jag på kalenderflickorna (”Calendar Girls”), en film som handlar om ett gäng äldre damer som gör en nakenkalender för att samla in pengar till leukemiforskning. De gör det i en liten by i England och de tror inte det skall bli något stort men självklart så blir det det och när filmen spelades in hade de samlat in nästan 600Kpund, nästan 7 miljoner SEK. ja, filmen var baserad på en riktigt händelse. Mycket bra film, sorglig, rolig och välgjord. Se den! Rekommenderas varmt.

På tal om varmt, det var väldigt varmt på flygplanet idag. Får se om de kan göra något åt det….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.