Hemma och iväg igen

Igår kom vi hem från semestern på Riuclub Oliva Beach på Fuerteventura. Det var skönt att få lite sand mellan tårna och det var absolut inget fel på stranden som jag upskattar är drygt 10KM lång. Den börjar i ena änden i samhället Corralejo och slutar i en vulkan. Sanden kommer från Sahara och den har blåst in i många år över detta annars vulkanartade område. Inne i Corralejo finns det i princip inga stränder och vi klarade av att beskåda hela Corralejo på ca 2 timmar, inte mycket att se och göra där även om det var lite pittoreskt med små cafén vid strandpromenaden (strand == mest sten).

Vädret var ganska blåsigt men sista dagen så var det helt vindstilla och det var helt underbart. Dock visste vi att det skulle blåsa en del här så vi var inställda på det. Fördelen med blåsten var att det inte kändes så varmt men solen tog ju lika bra för det.

Tovah blev tyvärr sjuk under 3 dagar så det var lite tråkigt men jag fick mig långa promenader själv på stranden i alla fall och vi fick flera sandslott byggda.

Jag kan även intyga att Ixusar (kamera) inte tycker om saltvatten 🙁 Det är nog den 8:e Ixusen jag avverkat i mitt liv.

Själva hotellet kändes lite gammalt och ganska slitet med mögel lite här och där. Det kändes som om det vad påväg att läggas ner och de investerar inget i det.

Vi kom hem vid 1930 i går och efter mycket velande i dag så bestämde jag mig för att åka till Zurich i dag i alla fall och jag kommer hem igen på torsdag kväll vid 2330 för att jobba på kontoret på fredag, i alla fall halvdag hade jag tänkt mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.