Lilla familjen på isen

Idag tog jag det rikrigt lugnt på morgonen. Sov till 10 och det blev frukost först 1130. Skönt.
Åkte iväg till optikern, Ja ni läste rätt. “Sagan om glasögonen” fortsätter med ännu ett raflande kapitel. Det nya glaset är ju tjockare än det gamla och eftersom det bara är en tråd under så blir det reflexer i i kanten som stör. Känns som om glaset är permanent smutsigt. Suck. Så nu ärdet dags att byta glas igen. De kommer att beställa ett tunnare glas (antingen 25% eller 40% tunnare beroende på vad sliparen tycker går att sätta in i denna båge). De kommer att slipa in glasen i en båge av samma modell och sedan byta glas i affären så jag inte behöver vara utan. Förhoppningsvis skall detta ske på torsdag. Mellanskillnaden för de dyrare glasen får jag stå för men inget mer. Det är väl rimligt med tanke på hur mycket tjafs det varit. Det rör sig om ca 500 till. Nu kanske någon sniken läsare tycker att de borde stå för den kostnaden också men jag orkar inte bråka. Kanske har mer ork när det blir dags att betala nästa vecka.
Efter optikern mötte jag upp med familjen och vi tog en promenad på isvägen från norra hamn till södra hamn. Mycket trevigt att komunen plogar upp denna isväg och jag är nog inte den ende som tycker det för det var massor med folk ute. Tovah åkte skridsko hela vägen och om vädret är bra nästa helg (imorgon skall jag till London) så tar vi oss en promenad från södra hamn och ut i skärgården. Skall bli trevligt.
Igår var en mörk dag på börsen i Estland. Ja och jag hade lyckats pricka in den fond som gick sämst av alla listade på Avanza igår. -5.1%. Underbart! Jaja, jag ligger fortfarande på plus totalt jämfört med att han pengarna på banken (+1.1). Frågan är dock om det är värt besväret eller om man istället skulle leja bort alltihop till något proffs. Jag skulle vilja ha en deal med ett proffs som förvaltade och bara fick något för det om det gick bra. En procent på vinsten. Avanza har nu börjat med PPM-förvaltning för 495:-/år. Förresten, Googles aktie sjunker och ligger nu lägre än i början på året. $462. -2% bara igår. Skall de komma upp till $600 i år som det spekuleras?
Imorgon drar jag iväg till London. 1310 går taxin och jag är åter hemhemma i Luleå tisdag ca 1630. Stackars Johanna som måste ta Tovah till skolan två dagar nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.