Före Internet ?

Hur gjorde man egentligen innan Internet fanns? Nyss ville jag hitta en sång efter en rad som jag och Tovah brukar säga på skoj (här får ingen passera). Jag visste att jag hade låten men kom inte på att det var Ebba Grön, Die Mauer. Självklart så sökte jag på Google och hittade svaret på några sekunder. Men hur gjorde man innan den möjligheten fanns? Hade jag bara gett upp och struntat i det ? Hade jag funderat och funderat ? hade jag frågat på min blog ? När just det, Internet fanns ju inte så då fanns ju inte bloggar heller.
Internet har verkligen förändrat mitt liv. Finns det någon i västvärlden som inte har fått sitt liv förändrat av Internet? Jag har bekanta som inte har dator hemma och därmed inte har Internet hemma. Hur överlever de egentligen? De är lärare till och med vilket skrämmer mig en del. Internet är en sådan viktig del av våra liv och det är väl en självklarhet att sprida information och kunskap om hur man använder Internet på ett korrekt och kritiskt sätt i skolan? Hur kan lärare göra det om de själva inte använder Internet dagligen?
Själv kom jag för första gången i kontakt med Internet ca 1998-1999 1988-1989 när jag använde modempolerna på Lunds Tekniska Högskola för att ringa in och sedan koppla upp mig mot andra datorer på Internet. Det var främst för att spela mudd (jag var 17).
Minns förresten när jag och pappa var och köpte mitt första modem. Jag hade fått kontakt med någon på något sätt som bodde i Lund, troligen en student och jag köpte ett ISA-kort hemma hos honom. När jag tänker bak på det känns det som en mörk transaktion i en mörk gränd (det var hemma hos säljaren såklart). Modemet funkade finfint och min pappa använde det i många år efter att jag flyttat hemifrån. Hmm, datorn var ju uppe i Luleå ett tag men kom väl ner sedan igen. Minns inte riktigt.
Men faktum kvarstår, mitt liv var mycket annorlunda innan Internet fanns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.