Kammben

Mitt recept på Kammben.
Beställ kammben via t.ex. Kvantum i Luleå (kontakta mig för kontaktinfo hos Kvantum). Notera att man måste beställa flera dagar i förväg. De kostar 59.90/kg och kommer frysta. 2.2KG (5 stycken bitar) är lagom för en omgång. Jag brukar beställa till fredagen och då är de tillängliga hos Kvantum ca 9.30.
Tina köttet under dagen och på kvällen gör en torr kryddblandning (recept kommer…) och kleta in köttet ordentligt. Låt det marinera i kylen över natten. Jag brukar lägga köttet i en soppåse och rubba inne i påsen för då blir det inte så mycket spill.
Ångkoka köttet genom att lägga det i en långpanna med 3 dl buljong i botten (jag gör på grönsaksbuljong) blandat med 1 msk liquid smoke (går bra utan också om du inte hittar det). Täck över köttet med aluminiumfolie (ungsvarianten), ställ in det i ugnen på 175 grader i 2 timmar utan att öppna en enda gång!
När det gått 1.5 timmar så börja med tillbehören (potatismos, cole slaw, hemmagjord majonäs etc) och när det är ca 15 minuter kvar till måltid så plocka ut köttet, det skall ramla av från benen när det är klart. Lägg upp det på ett galler och grilla i ugnen så det får färg på 250 grader men gör det inte för länge för då blir det bara torrt.
Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.