RAID suger

RAID suger! Jag kör RAID 0 hemma (stripa två diskar så de blir en med hälften av datat på varje). Det jobbiga är dock om en går sönder då är det som om båda har gått sönder. Vidare tycker jag prestandan har varit sämre med RAID än utan. Intel RAID programet tycker att en disk håller på att gå sönder och jag håller på och kämpar med att få bort allt från diskarna. Efter rensning blev det ca 300GB som skall flyttas. Jag hade en lös 250GB SATA disk som jag planerade att använda men när jag skulle koppla in den så visade det sig att jag inte hade en tredje SATA kabel….
Suck. Hur skall jag göra nu. Jo jag hade den ju i drift i en maskin på jobbet så det borde finnas en SATA-kabal där. Visst, begav mig till jobbet och cyklade för första gången sedan i höstas. Skönt. Mer om det nedan. Kommer hem igen, kopplar in den och då lyckas jag bryta kontakten på en av de andra SATA-diskarna. Det visar hur ömtålig den nya sortens kontakter är 🙁 Dock funkar det när månen står rätt på himlen.
Nu upptäckter jag att jag inte har fler SATA-power kontakter lediga. SUCK SUCK SUCK. Hmm, vad är det för lucka på SATA-diskarna. Ahh, man kan ha båda sorternas el-sladdar i dem. Underbart. Allt inkopplat och nu flyttar jag data för fullt.
Jag har ju dragits med min bronkit i snart en månad och jag har dragigt mig för att cykla och motionera för så fort jag är ute och rör på mig så lkar hostan. Nu känns det dock som om den nästn är slut. Hoppas!!!!!
Tidigare idag så var jag och T på Norrbottensmuseet och bakade klåda! Det var jätteskoj men jag undrar vad hälsovårdmyndigheten tyckte om upplägget. Lite bakterier rensar magen 🙂
Skulle egentligen ha suttit i skolbänken imorgon, kunskapsbyggarkursen men jag har känt mig stressad den senaste veckan och jag måste få en hel del annat gjort så jag ställde in det.
Just nu tittar jag på Rapport. Smidigt att kunna titta på det via Internet när man känner för det.
God natt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.