Hemma igen….

Jahopp, så sitter man på flyget tillbaka till Luleå (igen). Det har varit klart fullspäckat schema men med en del väntan på flyg. Inget direkt ledighet dock.
Workshoppen var ganska intressant men det mest intressant var nog Norbert Nieberts gästspel som pratade om ambient-networks. Klart intressant vision, där nätverken skall kunna förhandla om tjänster och gentemot användaren kunna presentera ett nätverk.
Jag kom isäng vid 00.30 inatt och gick upp 07.00 för att stressa till incheckningen. Efter säkerhetskontrollen upptäckte jag dock en liten miss, jag hade bokat in oss på flyget som gick 0850 för att slippe gå upp så tidigt. Dvs, jag kunde ha sovit en timme längre. Suck…
Jaja, man skall inte älta gammal mjölk.
Jag kommer hem ca 1030 och då tänkte jag gå ut och åka lite skridsko med familjen. Skoj! i em har jag möten först 15.30 och sedan ett julbord på kvällne. Har inte bestämt mig om jag skall gå på julbordet eller inte, antagligen. Den som lever får se.
Imorgon åker jag ner till Piteå med avdelningen. Jag skall vara vid skolan 0730 så det blir en tidig morgon IGEN. Till helgen får jag väl sova, eller som de säger, sova kan man göra när man är död.
Har suttit och filat på mitt program för mer mjuka frågor i Piteå. DVs, personlig energi etc. Det kommer att bli en mycket kondenserad version av ett par övningar från min ledarskapsutbildning samt personliga reflektioner runt detta ämne. Vi får se hur gruppen tar emot denna session. Den kommer nog att bli lite annorlunda i deras ögon. OH-bilderna kommer online senare eftersom jag inte vill visa dem innan sessionen på torsdag.
Sedan borde vi väl börja jaga nya doktorander för nästa år men kanske intag till hösten. Vi får se när ekonomin kristaliserat sig för nästa år. Att vi kommer att ha pengar är nog ganska klart men lite oklart hur mycket. Vi fick i alla fall inte basanslag från fakultetsnämnden och min tanke där var att vi skulle få det när professuren tillsattes. Nu har dock den processen förskjutits minst 6 månader fram i tiden eftersom den ene sakkunnige avsade sig jobbet. Det går dock långsamt att få fram nya. Här finns ett stort utrymme för förbättring där jag tycker skolan centralt skulle ställa högre krav på att institutionerna får fram namn snabbare. T.ex. med fast deadlines för hur lång tid det skall ta.
På tal om personlig energi så känner jag mig faktiskt ganska peppad. Energimässigt var detta en mycket bra resa där jag känner att jag fått inspiration.
Något helt annat, tänk om man hade flygplan som flög direkt från Luleå till alla ställen jag skulle till ivärlden. Dvs, privatplan eller ett mer tekniskt flexibelt system än det vi har idag. Man kanske skulle kunna ha ett system där alla som skall byta plan sitter kvar i sitt säte och sedan kör man hela sätet till det nya planet. På så sätt skulle man kunna lasta i och ur planen fortare. Ja, jag vet att det inte är realistiskt.
Och en timme senare är jag hemma igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.