Den blå bubblan åker till Kina

I am an inventor. I invert many things including childrens bedtime stories for Tovah and here is one of my inventions. Yes, I know it is in Swedish 🙂

Den blå bubblan åker till Kina
Den blå bubblan, en snäll liten bubbla som bor i en lavalampa. Där bubblar han med sina vänner i ett litet blått hus i en liten stad i ett litet kallt land. En dag vaknade han med idé, han skulle åka till Kina!
Hmm, hur åker man till Kina tänkte den blå bubblan. Han tänkte och tänkte och tänkte och till slut kom han på det. Om han gräver ett riktigt djupt hål så borde han komma ut på andra sidan jorden! Alla vet ju att jorden är rund och gräver man rakt igenom så kommer man ut på andra sidan. Så han grävde och grävde och grävde. Först var det mest vanlig jord och sand men efter ett tag började det blir varmare och varmare och till slut så var det så varmt så att marken började glöda. Men den blå bubblan som var van vid att ha det varmt omkring sig tyckte det bara var skönt så han fortsatte att gräva. Till slut kom han till jordens mitt och där var det så varmt att marken var flytande!!
Efter mycket grävande kom i alla fall den blå bubblan fram. ”Pop” lät det när han stack ut huvudet genom marken. Nu var han i Kina! Han tittade sig sakta omkring. Han hade kommit ut mitt i ett risfält och det fanns varken människor eller bubblor i närheten. Det enda bubblan såg var några vattenbufflar.
Den blå bubblan vandrade iväg längst vägen, han vandrade och vandrade och började bli riktigt kall, för alla vet ju att en lavalampsbubbla måste få komma in en lavalampa emellanåt för att få energi. Blir den för kall så blir den så stel att den inte kan röra sig.
Så, helst plötsligt såg han en fabrik. Den blå bubblan blev mycket nyfiken och gick in i fabriken och blev han inte helt förstummad? Kan ni gissa vad man tillverkade i fabriken? Jo, det var förstås lavalampor! Den blå bubblan hade aldrig sett så många lavalampor förrut, i alla fall inte sedan han föddes i en fabrik i Storbritannien. Den blå bubblan gick fram till en stor lavalampa med röda bubblor och frågade om han fick komma in och värma sig. Självklart, sade de röda bubblorna, för alla vet att alla lavalampsbubblor är det snällaste som finns på denna jord.
Den blå bubblan hoppade in lavalampan och värmde sig länge längst ned i lampan. Här i lavalampan stannade den blå bubblan länge, ända tills lavalampan blev nerpackad i en stor låda och skickades till… Ja, kan ni gissa vart den skickades? Jo till den lilla staden i det lilla kalla landet där den blå bubblan bodde.
När lavalampan packades upp så såg han sig förvånat omkring. Han kände igen sig direkt och han hoppade ur lavalampan, tog farväl av sina nya vänner. Den blå bubblan gav dem sitt telefonnummer så de kunde ringa honom och tala om vart de hamnade när någon köpte deras lavalampa från den lilla butiken där de nu var.
Den blå bubblan tog bussen hem och hoppade ner i sin egen extra varma lavalampa och där berättade han om sitt äventyr för alla de andra blå bubblorna!
Bubbel, bubbel, så var den sagan slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.