Kan man med hjälp av dataspelsteknik underlätta lärande av matematik?

Här är ett interaktivt exempel, Math Hall från Unreal där eleven från se olika matematiska funktioner, dels som grafer och dels tillämpade i olika datorgrafiksituationer. Eleven får möjlighet att ändra parametrar och direkt se effekten.

Här kan ni prova i en webbläsare eller ladda ner och köra direkt på datorn.
Webb
Windows
Mac
Obs nedladdningen är på 200-300MB.

Inne i spelet går ni omkring med WASD (går snabbare med shift intryckt) och titta er omkring med musen. Webbversionen kräver en modern webbläsare och det ser snyggare ut om man kör lokalt (ladda ner binärer).

Vad tycker ni om denna typ av applikationer för lärande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.