Bok: Curly Bracket

Läste nyligen boken Curly Bracket som handlar om datalogiskt tänkande men skrivet ur ett barnperspektiv (10-12 år) och är skrivet som en serietidning. Tyvärr tyckte jag inte boken var så bra, främst pga av dåligt språk med svordomar och för mycket ”inspiration” från olika ställen. Varför använder man som författare svordomar i en barnbok? Vad tillför det? Gällande inspirationen så kändes det lite väl likt Matrix och kända gåtor. Gällande problemlösningen så faller det lite för hela berättelsen utspelar sig i en fantasivärld så skild från vår riktiga värld så det blir svårt att ta till sig lösningarna i dagliga livet. T.ex. när senast såg du ett kodlås med mystiska tecken istället för siffror? Boken sluter även väldigt abrupt utan en tydlig avslutning eller överlämning till den kommande boken. Slutligen fanns lösningarna till problemen emellanåt lite väl nära frågan, t.ex. i rutan rakt under för problemet med kodlåset.

Tyvärr kan jag inte rekommendera denna bok som jag sett fram emot så länge 🙁 Hoppas nästa del inte innehåller svordomar i alla fall.

CurlyBracket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.