Lite luftiga tankar

Hej allesammans!

Här sitter jag i flyget på väg ner mot Stockholm (jo jag vet att jag nyss kom därifrån) för en “över natten” resa. Syftet med resan är styrelsemöte för SUNET men för att slippa åka supertidigt på morgonen så åker jag ner dagen innan, dvs idag. Nej, alla skattebetalare, ni behöver inte oroa er för det blir faktiskt billigare att åka 1310 + hotell än att åka ca 6.30 imorgon bitti.

Efter 1 veckas semester i Stockholm med familjen (får skriva lite mer om det senare) så försöker jag komma igång. Som flitiga läsare vet så är jag ledig 50% och jag försöker verkligen hålla det men det är jätte svårt och för varje vecka så drar flexen uppåt. Får väl ta en extra lång sommarledighet. Samtidigt så äts ju timmarna upp och man förväntas leverera resultat också. Ganska svårt när majoriteten av tiden går åt till undervisning och möten av administrativ karaktär. Samtidigt så jobbar jag lite i mitt bolag Parnes Labs och det blev lite mycket att göra här under vintern vilket även det bidrar till stressen.

Något helt annat, i Luleå har vi turbåtar ut i skärgården under sommaren men varför har vi inga publika bussturer under vintern? Det finns säkert massor utan bil (studenter och konstiga professorer) som inte skulle ha något emot en tur ut i skärgården. Kanske något för Visit Luleå?

Och i kväll blir det middag med bäste vännen, den så kallade osynlige vännen. Det var länge sedan vi sågs och jag ser verkligen fram emot det. En av de få i denna värld som jag verkligen kan prata med. Får nog bli en vegetarisk buffé på Hermans, trevlig pratmiljö där.

Förresten, vad otroligt dåligt jag sov i natten mellan lördag och söndag. Fick inte många minuters sömn innan 7 innan barnen började gå upp. istället för att pressa mig upp som en zombie så låg jag kvar med frun och vi sov nog fram till ca 11. Härligt men efter en natt med så konstig sömn så blir man lite konstig i huvudet (eller ska man säga konstigare? ;)). Sömnen uteblev pga att jag kände mig stressad av diverse olika saker, t.ex. en fulltecknad vecka och ett möte jag inte ser fram emot på onsdag. Dock ledde det till att jag bara var “tvungen” att åka skidor och jag missa tyvärr grannarnas grillning. Får återgälda det helgen! Sorry K & U!

LJUS! Visst är det härligt att ljuset har kommit tillbaka? Gick en tur i morse på isen och det var en sådan där morgon när man baka vill packa en ryggsäck med lunch, kaffe och fikabröd och försvinna ut hela dagen. Kanske knalla upp på någon på topp och njuta av utsikten? Kanske Smörberget eller “toppen med hygget” bakom Oppibyn där det brukar vara extra många stora fina fåglar och lång utsikt. Asfalten har börjat komma fram och med ljuset kommer även plusgraderna så det är nog snart dags att damma av 3-hjulingen (vad, kan du inte ens cykla på en vanlig cykel??).

Och inte en enda tur till Abisko har jag hunnit med heller och jag satt morse och planerade en långhelg 31/3-3/4. Brukar vara en fin tid att åka upp. Oftast mycket sol samtidigt som det är bra skidföre. Sköna sängar och helpension med god mat. Att sitta nere vid jokken och njuta eller upp på Njula och titta ut över Abisko och se rovfåglarna jaga. Blåser det så är det bara att dra upp huvan och känna vinden vina runt huvudet. En blandning av det karga och kalla och lite lagom lyx på stationen. Skida sådär 4km, dricka lite blåbärssoppa och kaffe och sedan tillbaka för att äta en god lunch och sedan spendera eftermiddagen i solen med en kopp kaffe!

Nu är det några minuter kvar för att fortsätta att läsa Vredens Tid. Ganska bra polisdeckardrama. Det går numer att läsa låneböcker från elib på iFånen via Bluefire.

Ha det!

Ps. Arlanda Express har gratis Internet-access!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.