Något nytt?

Idag känns det mesta bara jobbigt. Vaknade med feber och musch i hjärnan och efter någon timmes jobb på morgon med att förbereda två föreläsningar till imorgon så tog jag ett tre timmars bad. Oj, vad avslappnad jag var efter det. Som en degig filbunke. Riktig bliss var det. En lugn lunch med frun. Underbart….

Sedan pockade jobbet på igen. Var ju tvungen att förbereda klart de där två föreläsningarna; 15 minuter om “Mobiltelefoner, appar och annat“, samt nästa träff i projektkursen för D3 där jag imorgon ska prata projektplanering. Nu kanske ni tänker att, vänta nu, är man sjuk så ska man ju inte jobba eller hur? Nja, så lätt är det inte tyvärr. Visst, lektionen kan jag ju ställa in men det betyder bara att jag måste trycka in samma innehåll nästa vecka istället och jag vill ju att kursen ska gå vidare. Visst suger det att vi inte har utrymme för att hantera detta bättre? Måste alla lärare på ett universitet göra allting och inte göra något alls ordentligt för det blir bara hattifnattit och ingen tid över alls?

Under kvällen tog jag det lugnt med barnen, vi läste lite bok, skrumlade, “bakade” chokladbollar och tittade lite på TV. Lugnt och skönt men sedan fastnade jag vid datorn igen med att försöka beta av lite gamla saker som legat och grott i mitt huvud och här sitter jag nu.

Skulle väl egentligen behöva åka lite skidor men det känns inte bra med förkylning i kroppen. Samtidigt så är jag rastlös. Vad göra? Har ni något tips?

En annan sak, jag får flera appropåer att hålla föreläsningar och tal (flera i år redan och två senaste 5 dagarna (en fråga i fredags, och en till idag)) men är det ingen vill ha hjälp med något konkret istället? Mycket snack och lite verkstad!

Näää, man kanske skulle hitta på något annat istället. Någon som vill starta ett nytt företag? Någon som behöver hjälp med något nytt och spännande?

Photoon20110125at20.51.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.