Jobb?

Sommarlovet närmar sig sitt slut och igår tjuvstartade jag med lite kräftfiske med jobbfolk. Det var i och för mycket skoj och det var underbart att sitta på bryggan och lyssna på vattnet klucka i Råneälven och småprata med alla som åkte in och ut med sina båtar. Satt en lång stund och ljög med Johnny på bryggan. Avkopplande. Trevligt.

Dock var det en del som nödvändigtvis skulle prata jobb och jag kände sådan avsmak för det. En pratade om vilka Androidtelefoner de valt till ett projekt, en annan om hur många vi ska bli på en heldagsövning på tisdag i Brändön och några andra om möten de redan börjat ha i smyg eftersom deadline för att lämna i ansökningar närmade sig. Jag kände bara blä! Är det jag ska komma tillbaka till på måndag? Sitta fast bakom ett skrivbord igen? Nä, det känns inte rätt.

Men vad ska man göra istället då? Starta kafferosteri och lyxbageri istället? Det vore skoj att ha i sitt hus men det kräver att man antingen flyttar eller bygger om för en massa pengar (livmedelseverket ställer helt abnorma krav på hur det måste se ut). Eller kanske man ska ta ledigt ett år och cykla jorden runt?

Har du något förslag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.