Blandade promenader (och lite cykling)

När jag var ute och reste så tog vi lite olika promenader och upptäcktsfärder och här är några jag fånget via RunKeeper.

Skattjakt i Tyringe

Farmor hade gjort en skattkarta vardera till barnen och det blev en liten promenad i hettan på 3.46km.

Förmedlingscentralen i Tyringe


Jag och Johanna tog en promenad i skogen till Förmedlingscentralen i Tyringe. 8.36km.
Husqvarna fabriksområde


Husqvarna AB började som vapentillverkare under 1600-talet men expanderade sin verksamhet till att göra maskiner och annat när det var fred. De byggde bland annat ett eget vattenkraftverk med ett lång vattenrör upp på en hög höjd. Familjen Parnes och svärmor tog oss en kort men mycket trevlig och brant tur på berget. 1.84km.

Bondberget, Jönköping


Sista kvällen i Jönköping kände jag mig lite rastlös så jag kände att jag bara måste komma ut och gå lite. Dagen innan hade jag spanat in Järabacken med frun och jag tog riktning på den. UPP gick det i raskt tempo och jag hörde en älg klampa omkring i skogen. Det kändes som om regnet skulle fånga mig men jag gick på i alla fall (nej, det kom inget regn). Jag fortsatte över Bondberget, dock var det lite kusligt när mörkret kom. Plötsligt så lät alla ljud mycket högre 😉 7.61km blev det.

Cykeltur och upptäcktsfärd i Luleå


När jag kom av tåget i Luleå så kände jag att jag bara måste få komma ut och cykla. Det var ju faktiskt 2 veckor sedan förra gången jag gjorde det och eftersom jag och frun pratat en hel del om att hitta en liten stuga i skogen så begav jag mig ut på upptäcktsfärd norr om Björsbyn. Det är ganska många år sedan jag var här senast så det var nog dags att ta sig en titt igen. Hittade en hel del fina pärlor ute i skogen. Totalt blev det i alla fall 33.87km varav ca 8km var på fot och resten på hjul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.