Varmt och Åska

Idag hade vi tänkt oss att vi skulle komma iväg till stranden men jag ville kolla efter en Amplecta AMT 64 samt en ny vattenspridare som sommarleksak, en Hozelock som vi sett på Järnia (men där kan man inte handla för de är dyrast i hela världen ;)). Se bild nedan…

Vi hittade i alla fall Hozelocken på K-Rauta för 179:- (Järnias pris är 238:-) men ingen myggmaskin så vi begav oss vidare mot Storheden. Här svalkade vi oss inne i BilTema och köpte en hel drös slangtillbehör (en splitt med stängare, slang med mera) och en Hozelock kopia för 39:- så vi slog till på en sådan också. Måste ju testa båda, eller hur?

Sedan handlade vi lite jordgubbar och choklad och nu rullade åskan in så vi fick gömma oss utanför Coop Bygg och sedan hade temperaturen sjunkit till 23 grader vilket vi tyckte var tråkigt så vi cyklade hem istället för att fortsätta till stranden.

Hemma så provade vi vattenspridarna och det är som “de” brukar säga, man får man vad betalar för, dvs Hozelocken var helt klart bättre än BilTemas så nu har vi två (39:- var ju inte så farligt) och barnen är glada.

Till middag blev det fajitas och vi gjorde egna tortillas. De blev väldigt goda men vi stekte dem för länge så de blev halvhårda istället för mjuka och fina vilket gjorde det lite svårt att äta. Nästa gång skall vi steka mindre och göra dem utan salt för det finns gott om salt i maten i övrigt.

Det var så stökigt hemma hos oss så innan maten så tog vi ett turboryck och städade i värmen. Det blev mycket lugnare och trevligare hemma. Långt kvar till Feng Shui dock 🙂

Nu är det svalare så vi tänkte att man kanske kunde ta och klippa gräset (fortfarande över 20 men trevligare). Åhh det är så trevligt med vår nya glasvägg. Det blir så mycket ljusare inomhus!

090627 - 1.jpg

Här är våra tortillas! Goda men lite för hårda som sagt. Vid stekningen så var de mjuka och fina men de hårdnade.

090627 - 2.jpg

Och här är våra nya vattenspridare. Gissa vilken som kostar 39 och vilken som kostar 179?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.