Mer musik och datorspel åt folket?

Hej

Spotify har helt förändrat hur jag lyssnar på musik. Att ha allt online är otroligt värdefull, music in the cloud! Man kan välja att på tre betalmodeller,

1: med lite reklam då och då
2: betala per dag (9SEK/24h)
3: betala per månad (99SEK/månad)

Reklamen för nr 1 är i praktiken just nu kanske 4-5 reklaminslag per dag men det är nog en effekt av att de inte fått in så många reklamkontrakt ännu.

Spotify har avtal med flera av de stora jättarna och jag gissar att de betalar en avgift till dem per låt som spelas och de räknar mad att gå runt genom på reklam och prenumerationer.

Mycket coolt och man tar med sig historiken över vad man lyssnat på med sig överallt. Just nu finns det bara för Mac och Windows men jag gissar att det kommer till mobila enheter snart, det måste det! Last.fm finns idag för iPhone t.ex.

Gratiskontot (med reklam) kommer man idag bara åt via en inbjudan. Gissar att de är rädda att kostnaderna skall dra iväg.

Nog om musik…

Tänk om man kunde ta samma idé och ta den vidare till spelvärlden? Dvs ha tillgång till alla spel som släppts tidigare och som släpps i framtiden? Ha tillgång till dem överallt och alltid? Valves Steam var ett försök till detta. Undrar hur det går för dem? De finns i alla fall kvar men de kör med modellen att man betalar per spel istället för en månads eller dagsavgift. Vore det inte coolt att kunna säga att jag känner för att spela idag och så betalar man 9SEK för 24h, eller kanske upp till 29sek/dag? (Var går smärtgränsen egentligen). Skulle detta gå att få till?

Någon som känner för att starta ett nytt företag och försöka? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.