Kiva.org – för många givmilda?

Kiva är en organisation för mikrolån till entreprenörer i de mer fattiga delarna av världen. Idéen är att folk skall låna ut pengar till entreprenörer som de sedan betalar tillbaka för typiskt 1-2 år och när man fått tillbaka pengarna kan man ta ut dem ur Kiva och låna ut dem till någon annan entreprenör. Projekten läggs upp av ackrediterade hjälporganisationer runt om i världen så att de som kommer upp skall förhoppningsvis vara seriösa. Lånen är på runt 1000USD och som långivare kan man låna ut det man känner är lämpligt men minst 25USD.

Tyvärr har Kiva ett stort problem just nu och det är att det finns för många givmilda runt om världen och alla låneförfrågningar som läggs upp fylls direkt på och vill man som långivare ge ett lån så har man inte många minuter på mig att låna ut något.

Den här typen av stöd är precis vad jag gillar. Jag tycker inte om att ge pengar till stora organisationer där man inte har insyn i hur mycket som går till de som behöver det och hur mycket som försvinner in i välgörenhetsorganisationen.

Här är en film som berättar mer om Kiva (ljudet är tyvärr lite ur sync men ni fattar nog ändå):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.