AJAX Toolkits

Att jobba med AJAX är som att jobba med förnstersystemet X11 innan det fanns några fönstersystem. Vill du göra något får du rita det själv på skärmen. Därför finns det såklart en marknad för toolkits som ger extra funktionalitet. Här är några jag hittat så här långt:

  • TurboWidgets: Bygger på open source toolkitet Dojo. Det senare är open source och känns inte så moget ännu. Inte i alla fall från vad jag kan se på webben. TurboWidgets kostar pengar för kommersiellt bruk, $199 per utvecklare och ingen rumtime kostnad. Inte lika snyggt som några av de andra dock.
  • Yahoo UIL: As the name says, it is done by Yahoo and it wasn’t very impressive. Under BSD license.
  • Zimbra Ajax Toolkit: The Zibra collaboration app seems impressive but I haven’t really see the level of granularity of this toolt (varför har jag bytt till engelska mitt i?).
  • Prototype: simple small toolkit. No real example online.
  • Backbase: Now this wone is really impressive. Tons of different widgets and they look very nice. Some of their demos looks much nicer than several of the commercial Web 2.0 applications I have looked at today. Demos: RSS Reader, Portal, and Desktop Application. Free for personal user but costs tons of money for commercial use. $2000-$4000/CPU. CPU == CPU of webserver that run provide the software. Looks very powerful though…

Do you know of any other toolkits? Please let me know.
Men nu har jag inte tid att sitta här. Snart kommer gäster och skall äta lammstek 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.