Sökes: företag till projektkurs våren 2011.

Hej

Under våren 2011 leder jag projektkursen (LTU D0005E) för våra Datateknikstudenter i trean (kommande civilingenjörer). Kursen pågår från mitten av januari till juni och målet med kursen är att ge en ökad förståelse för hur man arbetar professionellt med utveckling inom IT-projekt. Tanken är att studenterna ska få jobba med en uppgift som är tillräckligt stor så att inte en ensam person kan lösa den utan de måste öva på att fördela arbetet och samtidigt samarbeta. Det är även meningen att de ska få öva på att jobba under mycket öppna ramar där målet i slutet är att leverera en komplett “produkt”. Vi försöker åstadkomma detta genom hitta uppgifter hos lokala företag som behöver få något utfört men med kanske lite högre risk (det är fortfarande en övning och utbildning). I denna omgång så har vi ca 20 skarpa LTU-studenter som läser kursen!

Jag letar nu efter lokala företag i Luleå som vill stötta våra LTU-studenter. Detta är ett ypperligt tillfälle att knyta upp kontakter mot personer som ni kan anställa i framtiden.

Ekonomisk kan nämnas att det är normalt att man ger projektgruppen en belöning efter utfört arbetet men monetärt så ligger det oftast långt under vad det skulle kosta om man hyrde in dem som konsulter. Detta är dock en fråga att ta upp mellan företaget och studenterna.

Gruppen förväntas leverera en körande “produkt” färdigt paketerad, dokumentation med installationsanvisningar i form av en rapport samt en muntligt presentation.

Företaget förväntas ställa upp med en “köpare/handledare” som kan hjälpa till och styra produktönskemål. Företaget förväntas även ställa upp med eventuell extra utrustning utöver de “äldre” datorer vi har att tillgå på LTU.

Har ni förslag eller frågor så kontakta mig på peter.parnes@ltu.se eller 0702392995.

Jag vill ha era förslag senast 10e januari men skicka gärna ett meddelande tidigare om ni är intresserade så jag vet att något händer.

-Peter

Ps. Jag läste själv denna kurs 1994 och då skapade var vi en grupp på 15-20 personer som skapade världens första grafiska HTML-editor!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.