Stort steg bakåt för IPRED-förespråkarna men imorgon röstas om vad FRA får/bör göra!

Idag sa hovrätten nej till att operatören Ephone skulle lämna ut information om vem som IP-nummret från den omtalade ftp-servern tillhör. Detta är ett stort steg bakåt för IPRED-förespråkarna. IDG skriver mer om detta. För övrigt tycker jag ’IPRED-lagen’ är en vansinnig lag där privatpersoner skulle kunna hängas ut utan juridisk prövning.

Uppdatering: Det som hovrätten ”säger” är att det inte har visats sannolika skäl för upphovsrättsintrång i just detta fall!

Samtidigt så är det omröstning i riksdagen imorgon onsdag om den så kallade FRA-lagen ska röstas igenom. Piratpartiets Rick Falkvinge skriver mer om detta. Om det röstas igenom så börjar FRA avlyssna från 1/12.

En reaktion på ”Stort steg bakåt för IPRED-förespråkarna men imorgon röstas om vad FRA får/bör göra!”

  1. Nej, det säger hovrätten inte. Hovrätten säger att det faktum att han hade många ljudböcker på sin dator är inte skäl att anta att han spred dem till allmänheten. Det krävs bevis också.
    Att det var upphovsrättsintrång var nog uppenbart eftersom det knappast är bokförlagen som släppt filerna utan releasegrupper. I detta fall ville de dock sätta fast serverägaren för tillgängliggörande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.