Arbete…

Jag har mått väldigt bra de senaste veckorna och jobbat på som en ”gnu” och jag har lite smått kommit fram till varför jag ibland blir trött och deppig. Jag hanterar inte alltid så bra att folk ”dumpar” saker på mig. Självklart är kommer det alltid som frågor som man kan säga nej till med det kan vara mycket intressanta uppgifter. Dock något som hör ihop med detta är ofta väldigt korta deadlines. Varför kan inte folk planera framåt bättre? Stor deadline för en ansökan som skall vara inne 22/9 med en massa mellan deadlines. Fick i uppgift att göra en ganska stor sak i måndags em som skall vara klar imorgon morgon samtidigt som jag är huvudförfattare till en Vinnova ansökan som skall vara inne den 29/9. Plus detta undervisning som jag gör just nu. Alla föreläsningar har gått jättebra denna läsperiod utom idag för att jag kände att jag var för stressad och hade svårt att slappna av.
Till detta kom vår GU ansvarige idag och undrade om jag inte ville undervisa mer. Professorsfrågan kom upp och han tyckte det var mycket bättre att någon extern kom in för vi behöver ingen intern. Skall jag uppoffra min mig själv och stanna som lektor för att vi skall anställa en extern som INTE har gjort det utan meriterat sig akademiskt, för när vi kommer till kritan är det det som räknas. Inte hur många kurser man undervisat! Jag blir faktiskt lite upprörd av sådant. Vilket är viktigare, dra in några miljoner till forskning eller undervisa en kurs? Både och säger de flesta. Men om man inte orkar göra både och då?
Mmmmmmm
På lördag blir det grillfest i alla fall. Det blir en del folk i alla fall och jag hoppas att så många som möjligt kommer. Kanske sista chansen för året. Här är inbjudan och läser du detta är du som blogläsare mycket välkommen:

Hej
Som ni säkert märkt så kommer hösten (och vintern) över oss med stormsteg och därför är det hög tid för en höstgrillning tycker jag. Det råkar sammanfalla med att jag nästan är klar med verandan på framsidan och att jag köpt en ny leksak: Tundra Grill
Grill finnes som sagt och diverse grilltillbehör (jag brukar ju inte kunna hålla mig från att laga ”lite” mat 🙂 men ta med det ni vill grilla och dricka.
Regnar det för mycket kan vi alltid vara inomhus och ha det trevligt. Prognosen är att det skall regna på lördag och eftersom jag är född optimist (försöker jag inbilla mig i alla fall 🙂 så tror jag inte på det!!!!
Vi startar klockan 15 med att grilla för att kunna utnyttja den eventuella solen som finns under dagen (kallt vid 18.30 numer tyvärr). Glöm inte att det är höst dock så ta med en extra tröja (”- ja pappa”).
Självklart är respektive och andra mer eller mindre löst tillhörande personer välkomna också!
OBS OBS OBS
Meddela gärna om ni kommer eller inte så jag inte står där på lördag med massor av extra mat.
OBS OBS OBS
VÄLKOMNA!!
-Peter dy, Tovah af Porsöberget och Johanna den söta.

Back to work….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.