Lite tankar (alltid lika svårt att sätta titel på dessa bloggningnar :)

Sitter här i en taxi till Boden. Skall träffa några damer på Hälsovetenskap gällande audio och videotillämpningar inom hälsovården. Målet är en Vinnovaansökan som skall vara inne i slutet av månaden. Tänk så mycket tid man slösar bort på resor? Med taxi tar det 30 minuter i vardera riktningen plus lite spilltid runt mötet. Plus kostnaden för transporten också. Jaja. Det är väl bara att bita ihop och leva med det. Att få dem att köra emöten verkar inte gå så bra.
LTU skall spara en massa pengar till i år och jag tror det finns en hel del att tjäna på att börja använda emöten. Dock borde komma som direktiv från rektor och förvaltningschef samt prefekter. Nu vill folk inte sluta resa och förflytta sig inom universitetet så länge inte cheferna gör det. Jag har inga belägg för det men det är min gissning just nu. Just institutionerna på annan ort borde ju uppmuntra detta. Men nej. Inte vad jag har sett i alla fall. Vad skall man göra för att det skall bli bättre? Kanske en lösning är att köra mer kombinerade emöten med folk via telefon också? Det går ju numer. Men nu är det teknikern som talar. jag borde istället se till att fixa en undersökning över varför inte fler vill använda det. T.ex. ett undersökande exjobb med mål att presentera en implementationsplan för hur det skulle kunna användas inom LTU. Eller är det online projektet som borde ta tag i detta? Är det kanske med i NITS? Jag har ingen aning. Det är så mycket lull lull runt det projektet.
Precis innan jag åkte iväg så plingade Jalle och undrade om han skulle komma förbi och hälsa på ikväll. Mycket trevligt. Det var mycket längesedan har var och hälsade på. Skall jag vara ärlig så var ännu mer länge sedan jag hälsade på honom.
Serge tyckte jag skulle åka på kryssning istället för att åka till ett all-inclusive hotell men jag vet inte. Jag tycker om stränder. Att kunna gå längst med stranden och doppa sig när man känner för det. Desto mer jag tänker på det så verkar Mexico mer och mer lockande. Det verkar dock som om man kan komma under mycket billigare genom att fixa hotell själv istället för via ett charterbolag. kan det vara för att de har så många all-inclusive? Wyndham har flera all-inclusive som verkar mycket trevliga och Wyndham tycker jag om. Bodde hos dem i Orlando senast jag var där.
Och inte har jag hört något om min docentur heller. Suck. Hur lång tid skall ta det egentligen. Jag skulle gärna ha ringt och stressat men det känns inte riktigt som min plats att göra det. Arg, jag hatar att inte kunna göra något. På måndag har det gått två veckor sedan senaste påminnelsen. Då kanske det är dags att göra något igen.
Nu är jag strax framme vid Hälsovetenskap i Boden. Boden är en rätt fin stad med vattnet som rinner genom staden.
Och nu 3.5 timmar senare är jag hemma igen och skall strax iväg och hämta Tovah. Mötet var mycket bra och mycket produktivt!!

En reaktion på ”Lite tankar (alltid lika svårt att sätta titel på dessa bloggningnar :)”

  1. Hello!!
    I just wanted 2 say i love your site, the pictures are fantastic and the blog… well, i don’t know because i don’t understand what it says, i’m spanish and i don’t speak the language in your blog (what language is it? German?) I see you travel a lot, i love travells!! I’ve traveled a lot too (Paris, London, Rome, Switzerland, Munich,Canary Islands, Orlando, Miami, NY, Brazil, Singapore, …), but now I won’t travel for a while (family problems). If you are interested in it, I found your web in Google.com when I was searchng pictures from Orlando (I hope next year i’ll live there with my uncles :-)).
    Best wishes,
    Sofia Alonso.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.