Usel Dag

| | Comments (1)

Det finns usla dagar och så finns det USKA DAGAR. För mig är det idag det senare. Känns som jag vill bara säga stick och brinn till allt och alla och bara lägga mig under en sten och dö.

Och där tog det stopp.... jag är så ute att jag inte ens kan formulera vad jag skall skriva i bloggen.

På tisdag bär det i alla fall iväg till Stockholm och torsdag morgon börjar semestern så om en vecka ligger jag förhoppnings på stranden i Agadir och bara stirrar på vågorna och lyssnar på vattnet. Tänk om det det vore nästa vecka redan nu. Ahhhhhhh Som ni förstår så längtar jag dit, eller skall jag säga att jag längtar bort. Både och antagligen.... åta god mat, leka med barnen, skön värme och bara ta det lugnt och slappa. Det är vad min kropp och knopp behöver just nu.

Vad gäller glasögonen så fick jag i förrgår nya glas (40% tunnare) och det blev stor skillnad på hur de ser ut, dock så är jag fortfarande inte helnöjd och det känns konstigt. Jag ser bra om jag tittar var varje öga var för sig men tillsammans är det något som inte är helt rätt och jag får lite ont i höger öga (eller rättare sagt runtomkring ögat). Sedan tycker jag att det är som om det är dimmigt på det ögat också. Som om glaset aldrig blir rikrigt rent utan har en permanent fläck.

En kompis skrämde upp mig gällande att min syn ändras och att det skulle kunna vara diabetes så på måndag morgon skall jag ner till läkaren och prata om det. Lär väl inte få reda på något där och då men det är ett första möte och kanske enklare blodprov. Längre sockertest lär vi inte hinna med innan jag åker bort dock men man kan ju alltid boka in en tid. Gissar att om de skal proppa mig full med sockerlösning så lär jag inte vara trevlig att ha att göra med då eller dagen efter så man får planera för det.

Oj, var just ute och gick en runda bara för att samla tankarna (dvs innan jag började skriva detta inlägg) och då hade jag på mig de gamla glasögonen. Jag var ute och gick där det enbart var vitt omkring mig (snö!) och på vägen hem tyckte jag att allting hade gula fläckar, ca 50% av det jag såg var fläckvis gult och vitt. Googlade (ja, Google jag vet att man inte får använda ert namn på det sättet men vem bryr sig ;)) och hittade direkt en sida om diabetes och ens ögon. Där skriver de bland annat:

Dessutom blir kärlväggen otät så att äggviteämnen från blodet kan läcka ut och visa sig som små gula fläckar.
och senare
En annan, övergående, komplikation till diabetes är den dimsyn som kan uppträda i samband med förändringar i blodsockernivån.
och det är ju just dimsyn jag brukar säga att jag får som symptom när jag äter sött. Bläääää

Nu skall jag strax äta min frus mycket köttfärssås med lite bönor till.

Men nu har jag skrivit av mig lite och då känns det bättre. Som alltid. Att jag har så svårt att skriva när jag mår dåligt när jag egentligen vet att det hjälper. Publik terapi.

1 Comments

Hart känt mig grymt låg sista dagarna. Kanske beror det på vädret och att det inte finns sol att pigga upp en.

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on februari 16, 2007 11:56 FM.

Snart hemma igen was the previous entry in this blog.

Soooooool is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.