Recently in Books Category

Kan rekommendera "När börjar det riktiga livet?" av Fredrik Lindström. Ett gäng korta noveller om att vänta på att just livet ska börja, om att hela tiden planera framåt och inte vara här och nu. Ganska ytlig bok men väldigt lättläst. Ett noveller väckte tankar medan andra bara gled förbi. 
| | Comments (0) | TrackBacks (0)
 
Ännu en bok avklarad: James Patterson, Kill Alex Cross, #18 i Alex Cross serien. Betyg: nja. Lika lättläst som alltid men väldigt förutsägbar. Ska han lyckas rädda "dem"??? Jo denna gång också. 
| | Comments (0) | TrackBacks (0)
 

A Christmas Wedding av James Patterson och Richard Di'Lallo. Ännu en bok avslutad och denna var så söt och gullig att jag bra inte kan låta bli att rekommendera den. Inga mord, inget våld dock lite cancer och massor med kärlek, stora familjer, goda tankar och bröllop på julafton. Man blir alldeles mjuk i hjärtat av att läsa den. En sådan bok som man inte att den ska sluta utan läser långsammare när man närmar sig slutet för att dra ut på det och suga på karamellen. 

Nu är det dags att masa sig upp ur sängen och bege sig till GemensamJul för att ställa i ordning allting som behövs göras där innan portarna slås upp 1400. 

| | Comments (0) | TrackBacks (0)
 

Jag har varit "lite" dålig på att tala om vad jag läser för böcker men här är de jag läst senast i alla fall:


Run for your life av James Patterson och Michael Ledwidge
Ganska bra deckare. Andra boken om Michael Bennett
Mycket lättläst som alla James Patterson.
Rekommenderas.
Betyg: 4/5

The 8th Confession av James Patterson och Maxine Paetro
Åttonde boken i serien om den kvinnliga polisen Lindsay och hennes vänninor som löser lite olika fall. Alla som utspelar sig i San Francisco.
Lättläst. Rekommenderas.
Betyg 4/5

Swimsuit av (ja gissa) James Patterson och Maxine Paetro
Mycket bra historia men kändes inte lika flytande som de vanliga Patterson-böckerna. Jag kanske inte var på rätt humör?
Betyg: 3/5


| | Comments (0) | TrackBacks (0)
 

God morgon på er! Solen SKINER ute och det är -3 grader. Tovah har gått till en kompis och Oliver skall på kalas. Oklart om föräldrar skall stanna på kalaset så jag får se om J skall stanna där medans jag tar mig en promend på isen eller om jag får sällskap.

Har precis bestämt mig för att köpa ett nytt ute-kök. Ett Primus EtaPower MF.

| | Comments (0) | TrackBacks (0)
 

Igår läste jag ut Kajsa Ingmarssons Lyckans Hjul och tänkte skriva en minirecension.

Boken handlar som Kajsas tidigare böcker om livet och i detta fall om tre kvinnor som bor på samma gata i ett villakvarter i Sävesta. Alla tre är i olika åldrar och lever ganska olika liv men när en spåkvinna flyttar in på gatan så förändras deras liv rejält....

Boken var ganska seg den första tredjedelen men tog sig sedan. Ett tag var den så tråkig att jag tänkte överge den men jag är glad att jag inte gjorde det för när jag läst ut den så kände jag att den gjorde mig glad. Det var väl egentligen inte så mycekt oväntat som hände (inte jämfört med många andra böcker) men den rullade på i sitt lugna sköna tempo.

En bra kontrast mot alla Sci-Fi och Techno-deckare jag brukar läsa. Den var dock inte lika bra som hennes bästa, Små Citroner Gula.

Betyg: 4 livskamrater!

| | Comments (1)
 

Igår måndag såg jag en älg!!! jag var ute och skottade när en granne kom och sa att det stod en älg uppe på berget bredvid vårt hus! Jag smög upp och mycket riktigt så stod det en älgko där. Jag är ingen älgexpert men den såg ganska ung ut.

Jag gick in och hämtade frun och vi gick upp på berget igen. Älgen hade flyttat lite på sig och när vi kom närmare blev den rädd och skumpade iväg genom den höga snön. Vi följde spåren lite genom snön men frun gav upp efter en stund. Jag fortsatte en bra stund genom skogen och pulsade på. Det var underbart lugnt i skogen och när jag hade pulsat en bra stund så bara satte jag mig i snön och beundrade himlen och skogen. Så skönt att bara slappna av.....

När jag kom hem så satte jag mig framför elden och läste en bok i flera timmar tills det blev dags att laga lunch åt frun och mig.

Lunchen bestod av hemmagjord paj med grön sallad och min chilisås, dvs. hemmagjord majonäs uppblandad med turkisk yoghurt och sötsur chilisås. Det var mycket gott om jag får säga så själv!

Efter lunchen tog jag Tovah och simmade i Pontusbadet. Tyvärr var den nya fina ångbastun avstängd så vi fick inte sitta och mysa där. Dock han vi med två omgångar i den vanliga bastun. varmt och skönt. Ahhh....

Efter simningen var det dags att handla lite mat och sedan blev det kväll och jag kommer inte ihåg om vi gjorde något mer.....

Förresten, i söndags så hann vi med att baka havreflarn också!

| | Comments (0)
 

Det har varit lite hektiskt den senaste veckan och nu när jag sitter på flyget till Stockholm med en kopp te kan jag äntligen skriva av mig lite...

Igår började Tovah skolan vilket betyder att väckarklockan måste sättas varje morgon. Jobbigt för får jag inte sova så blir jag trött och när jag är trött så presterar jag mycket sämre och eftersom jag som alltid ställer höga krav på mig själv så blir jag deprimerad för att jag inte presterar så mycket som jag vill. Med för lite sömn kommer också den negativa stressen som gör att jag inte sover så djupt och vaknar av minsta ljud omkring mig, t.ex. en taxi som hämtar grannen klockan 540 på morgonen. En ond cirkel som jag vet i princip bara kan brytas genom att få sova. Den som hittade på att barn skall börja skolan på fast tid borde göras något med. Visst, förstår jag att vissa måste vara på jobbet en viss tid men alla behöver inte det eller hur?

Hur gick det för Tovah då? Jo, hon har blivit så stor (började tvåan igår) och fastän hon skulle byta byggnad på skolan så är det inga problem. En puss på kinden och in sprang hon. Vart tog den lilla flickan som inte vågade vägen?

På måndag är det dags för nästa barn att lämna huset på dagarna. Oliven skall nämligen börja på dagis för Johanna skall börja plugga igen. Jag är inte orolig för Oliver är ganska van vid att springa själv till grannar och vara utan föräldrar på berget. När vi skolade in Tovah så gick det mycket bra.

Senaste helgen var mycket skön. I fredags kväll hade vi en ganska blöt kräftskiva på jobbet. Den började redan vid 16 med lite SingStar och en och annan öl och cider och vid 18 började vi äta. Lite mer SingStar under kvällen (Boten Anna :)), lite glass och kaffe. Vid 23 skulle folk ner på stan men jag valde att ta mig hem till frun och kom i säng vid 2330 efter att ha tagit vara på en del rester (färska räkor och goda kräftor!).

Lördagen började men en mycket sur gubbe (== jag) men det gick över efter lunch. Sprit är inte bra! Usch!

I all fall spenderade vi lördagen med att planera köket för det är så många saker som måste beslutas och sedan beställas. Det slutade med att vi gjorde om hela planlösningen i köket och fick då faktiskt in ett liggande fönster framför diskhon. Mysigt! Spisfläkt var nästa problem och vi åkte iväg och tittade lite och för att få lite råd. Eftersom vi har mekanisk ventilation för huset så kan man inte koppla vilken fläkt som helst utan man måste ha en som är kopplad till fläkten till taket. Dvs, fläkten där uppe suger och det är i princip bara en kåpa där i köket. Det tråkiga med det är att det begränsar mycket vilka fläktar man kan välja. Suck... tråkigt.....

48h timmar senare (igår måndag) så åkte vi ut till Köksspecialisten och pratade med en kille där som jag tyvärr aldrig fick namnet på men han var otroligt kunnig när det gällde kök. Riktig skoj att prata med honom. Han visste svaret och hade lösningar på i princip alla våra köksproblem. Kul med en säljare som har en åsikt och vet hur man kan lösa saker så det blir bra. Ingen velpotta som bara ger en alternativ. Han föreslog i alla fall att vi skulle sätta upp en vanlig spisfläkt och dra ut ett rör rakt igenom väggen. Mycket bra tycker vi men när vi kommer hem så går det inte för fläkten hamnar för högt på väggen och det snedtaket går för långt ned. Suck... tråkigt..... igen....

3h timmar senare får jag ett chat från Johanna att hon pratat med en sotare och tillverkaren av spisfläkten att vi kan sätta fläktmotorn på väggen utomhus istället och då hamnar imkanalen 15cm lägre. Mycket bra lösning för det blir som vi vill och det blir mycket tystare inomhus. Mycket bra!!!

En Fokus från Fjäråskupan blir det och så här ser den ut:

200808261125.jpg

Jag skall senare fixa fram en bild på hela det nya köket men för er som vet hur vårt kök ser ut nu så förenklat blir det om vi börjar från vänster (där gamla dörren till köket var): frys, skåp med inbyggd micro, kyl, två kolumner med helhöjdsskåp (sväng 90 grader). Detta går fram till diskbänken som vi behåller och framför diskhon kommer ett fönster rektangelformat fönster för att få in mer ljus i köket. Under diskbänken kommer för skåp, diskmaskin, spis och sist en skåp/hyllor. Inga överskåp alls på denna vägg utan glasmosaik på hela väggen ända upp till taket istället.

Framför detta så blir det en ö med en snygg stenskiva på också och eftersom vardagsrummet numer sitter ihop med köksrummet så fortsätter köksinredning till väggen mot garaget där vi sätter upp 3-4 köksskåp i golvhöjd.

Fönstret och dörren i gamla köket ersätter vi med två nya fasta fönster och på nya utgången till uterummet blir från vardagsrummet där det blir en rejäl glasdörr (ca 2.10 hög och 2.30 bred).

Det kommer att bli så härligt (hoppas jag :))!

Nu börjar vi närmar oss Stockholm så snart får jag inte skriva mer....

Men tillbaka till lördagen, framåt 16 kom Göran förbi och hjälpte oss äta upp räkorna och kräftorna med härligt mjukt och gott bröd till. Vi satt och surrade ganska länge, det blev en paj och det slutade med att vi inte kom i säng förrän klockan 3 på morgonen!! Mycket trevlig kväll och tack för det trevliga sällskapet Göran!!! Sedan är vi ju så nördiga att vi alla tre satt och lekte med våra iPhones i flera timmar, provade nya program etc :)

Efter för lite sömn igen på söndagsmorgonen så var det dags att måla. Vi målade det mesta av vardagsrummet (som ni kanske sett tidigare i bloggen) och fastän vissa tycker att det blir för mycket sjukhus med vita väggar och tak så tror jag det kommer att bli mycket snyggt. Om inte så får vi måla om det igen, jobbigt men något man kan göra när man vill.

Det jobbigaste med hela bygget är i alla fall tt beställa saker och hitta hantverkare för det vi inte gör själva. Just nu gäller det fönster (både fönster och montering) samt skorsten till kaminen (som för övrigt skall komma nästa vecka). Man måste hela tiden jaga på dem och man får inga kompletta prisuppgifter utan man måste ställa detaljfrågor etc.

Golv kommer vi nog att beställa online (både Pergo och Kährs) för då får man det levererat hem direkt till dörren. Ähh kanske ni tycker. Det är väl bara att hämta men som en en del av er vet så är vi billösa och då blir det lite jobbigare. Bara golven väger ca 300KG totalt.

Nu måste jag stänga och skall fortsätta att läsa "Emma, Mias dotter" i smyg på min QTek 9100. Mer om eboksläsande senare. iPhonen duger inte!

Nu har jag fått mig en sushi på Arlanda och skall fortsätta till utrikes!
| | Comments (0)
 

Idag har vi varit på stranden, ätit sushi och cyklat omkring (ca 20KM blev det).

Tovah åkte iväg på förmiddagen med Nette och Evelina och badade på storsand och på eftermiddagen så cyklade vi iväg hela familjen för att titta på årets största kryssningsfartyg som kommer till Luleå, Sprit of Adventure, åt en massa sushi på SushiBar, 4 kulor glass på 7th Heaven (After Eight glassen rekommenderas varmt, eller kanske rekommenderas kallt?) och sedan iväg till en lite privat strand vid Tuna. Lite lyxigt att ha en strand för sig själv men det finns ju ett par att välja på vid Notviken, Tuna, Guldkusten....

Det är riktigt varmt i Luleå idag, skönt men lite kvavt.

Göran tyckte jag borde skriva mer om alla böcker jag läser så jag får väl göra som han säger. Läste precis ut ännu en Ken Follet bok, Code to Zero som utspelar sig 1958 runt jakten på att få upp en amrisk satellit i luften efter att Ryssarna fått upp två lyckade uppskjutningar (Sputnik och Lajka i Sputnik 2). Blanda in lite spioner, minnesförluster, tekniska beskrivningar av raketer så får du en mycket bra bok. Rekommenderas!

Nehepp, nu bestämde sig Oliven för att skriva lite. Talk to you later!

Förresten, har jag talat om att jag sett Jan Guillou fisa?

| | Comments (1)
 

Monika undrade i en kommentar om "World Without End" finns på svenska och ärligt talat så har jag ingen aning. Jag läser i princip enbart böcker på engelska, om de inte är svenska böcker från början förstås.

| | Comments (1)
 

Känns som om jag alltid skriver dessa inlägg när jag är på vär någonstans, just nu sitter jag på flyget till Tel Aviv och känner mig lugn och harmonisk men jag saknar min lilla familj.

// Sidenote 1: Det var fullt i ekonomiklass så jag blev uppgraderad till business vilket är riktigt skönt för med förseningar så blir det ca 5 timmars resa från Frankfurt. Just nu sitter jag och äter efterrätten, jag valde tre olika ostar som är mycket goda! //

I förrgår dog tyvärr min morbror, han blev bara 55 år gammal. Han var tydligen sjuk i en nästan en vecka men han ville inte till sjukhus, tyvärr. Vi vet ännu inte när begravningen är men den bir nog i slutet på nästa vecka. Vi aldrig riktigt nära, delvis pga språkförbistringar men det är ändå ledsamt.

På tal om att vara på väg, denna månad kommer jag slå rekord i resande. Det blir totalt 2 arbetsdagar i Luleå. Först israel, sedan en vecka i London och sedan en vecka i USA.

Läser just nu andra boken av Ken Follet om medeltiden, World Without End. Helt underbara böcker och livet, intriger, kärlek och död runt den lilla byn Kingsbridge. När man beskriver böcker så låter det som en såpa, men böckerna är mycket speciella och mycket bra. Rekommenderas varmt!

På tal om varmt, så skall det tydligen vara 28 grader i Tel Aviv idag och imorgon skall jag ut på en lite turistresa till Jerusalem för att titta på de klassiska platserna. Skall bli intressant. Jag har aldrig varit i Israel. Vi får hoppas att det inte händer något hemskt bara.

Jag kanske skulle döpa om min blog till "En resande tjockis". Jo jag känner mig lite tjock och det blir inte lättare av att vara ute och resa och äta all god mat som finns överallt. På denna resa har det blivit sushi tre gånger i alla fall och jag inbillar mig att man inte blir så tjock av sushi i alla fall.

Nej. Nu skall jag ta mig en kopp te och fortsätta läsa min underbara bok!

Oooh, till kaffet fick man två små tryfflar. Mums. jaja tjockis!

Skall bli intressant och ur de har det på våra två kontor i Israel och vi kommer att få äran att jobba i båda två och få träffa en massa nya människor!

/// 10 minuter senare

Åhh, nu kom min och Johannas sång, Tom Traubert's Blues av Rod Stewart. har jag jag sagt att jag älskar dig idag? Jag gör det! Älskar dig min sockerblomma!

| | Comments (2)
 

Sitter och äter det sista jag får äta innan ca 1500-1600 idag för idag blir det gastroskopi. Ner i magen med en kamera! Hoppas jag inte spyr. Bläää

Igår var det Luddfest med texmex och det var trevligt. God mat, trevligt sällskap och jag kom hem vid 00:45 men kom i säng först 1.30.

Nu skall vi iväg med Tovah till hennes circusträning och sedan tänkte resten av familjen ta en liten promenad medan T tränar.

Såg förresten, att det kommit en del två på Titanic. Trailern verkar mycket bra och man kanske borde se den någon gång.....

| | Comments (0)
 

Aj

Under helgen så trodde jag min gastrit ha blivit mycket bättre men idag så fick jag ännu mer ont än tidigare och i ett större område så nu börjar jag fundera på om det är något annat. Det har hållit i sig hela dagen. Illamåendet har dock försvunnit sedan jag fick mina piller.

Håller det i sig till i morgon får jag gå till doktorn igen.

| | Comments (0)
 

Bea undrar varför ingen uppdaterar LinkedIn när de byter jobb. Svaret är självklart, det är ju så tråkigt att hålla alla dessa sociala nätverk uppdaterade. Vem orkar bry sig mer om dessa mer än 5 minuter precis när de är nya?

| | Comments (1)
 

Har ju inte varit så flitig skrivare de senaste månaderna och tiden flyger fram otroligt snabbt. Till helgen har jag jobbat på Google i 6 månader. Helt otroligt!

Någon resa till Paris blev det förresten inte. Vi bestämde att vi vill ta det lugnt och bara ta ett höstlov hemma. Dock har vi bokat in 2 veckor i Marocko i februari nästa år. Vi var först inne på lite andra alternativ men det är helt enkelt bra pris-prestanda för Agadir. Vi åker till samma hotel som vi var på i våras och där skall vi simma, slappa och äta god mat. Ahhhh.

| | Comments (0)
 

Sol

Äntligen är det sol igen. Det är varmt och skönt ute och nu är det dags att cykla och köpa lite blöjor till skitungen.

Efter lunch kanske man skulle ta sig en promenad till fågelskådarhuset. Kanske de har fixat till det i år fastän de riktiga skitungarna slår sönder alla fönster. Skitungar som förstör borde kastas i en kontainer, eller hur folket? Föräldrar ta bättre hand om era barn och kolla upp var de egentligen tar vägen. Är jag en gammal bitter gubbe nu?

| | Comments (1)
 

Kom till Zürich igår och fick mig en god cousous igår, en lammkofta :) Trevligt ställe med trevlig personal och god mat. Hotellet var väl ok, inte det bästa som finns men sovbart. Vaknade tyvärr redan 530 som vanligt efter att komma i säng först vid midnatt. Det känns...

Sitter just nu på jobbet och mailar lite. Ha de gött!

I em skall jag till banken och sätta in alla miljoner på mitt nya fina sifferkonto!

| | Comments (2)
 

Wow, vilken dag. Har i princip suttit med press oavbrutet hela dagen. TT, NSD, Kuriren, DI, CS, SVT, TV4, LTU, Aurorum men många fler! Nu verkar anstormningen minskat och jag väntar bara på en fotograf som kommer strax för NSD.

| | Comments (2)
 

Nu har jag fått en massa sushi i mig och en poker har jag fått spela. Vann jag? Nja :)

MEN jag känner mig mycket uppåt och jag känner mig som en ny människa i kväll! Ahh underbart!

Nä nu är det dags att bege sig hem från jobbet, ja jag är fortfarande här! Men nu skall jag hem till lilla frun dock!

God natt!

| | Comments (2)
 

Ja, vad skall man köpa egentligen? Vad är det för fel på vårt analoga nät egentligen? Jaja, jag vet.... det får nog bli en vanlig boxermannen DT355. 809:- med frakt är billigaste just nu men jag har ju några veckor till på mig innan de släcker dumburken för mig.

| | Comments (0)
 

We Feel Fine verkar vara ett skoj projekt. De scannar alla bloggar i världen och försöker hitta hur folk når. De letar efter "I feel" och "I'm feeling" och försöker sedan förstå resten av meningen.

Nu får vi se om de hittar detta inlägg: I feel rather aggitated today and I know I have a hectic week in front of me!

| | Comments (0)
 

Nu har tydligen min geocache smält fram! Här är en bild som påstås vara tagen igår. Jag tycker det borde vara mer snö där men....

200704151548

| | Comments (0)
 

Nu är jag supermätt. Nackdelen med att göra god mat är att man vill äta mer än man borde!

Det blev fläskfilé i tomatsås med halumi och kryddad med charnushka och paprika. Till detta hade vi kokt sparris, ris och vitkålssallad. Helt enkelt en mycket god söndagsmiddag ála Parnes!

Har på känn att det kommer att bli en hektiskt vecka som kommer så det är bäst att ligga här och vila idag. Att ligga i uterummet med laptoppen i knäet är aldrig fel.

Bea, jag har inte glömt din fråga efter receptet men jag är lika lat som vanligt så jag orkar inte gå och hämta kokboken. Barnen gillar Legolåtsakerna, Ollie leker med dem hela tiden. Han tycker de är bra!

| | Comments (1)
 

Så är fin och nyklippt också!

| | Comments (0)
 

Nu är det påsk! Det blev faktiskt lite ägg och sill idag följt av det mycket påskiga ingefärskyckling med dinkelris! :)

Satte alla mina kamben å marinad idag och det var en STOR hög. Ca 2.5 gånger normal mängd rubb gick åt men det var jättefina köttbitar. I morgon blir det dock till att ungsbaka dem hela dagen. Minst 4 plåtar räknar jag med att det kommer att ta men som tur är kan man köra två i taget. Dock tar varje omgång sådär en 2.5 timmar så det är bara att sätta igång direkt på morgonen! Någon som läser detta och är sugen på kamben i morgon? Hör av er i så fall!

Hittade ett jättetrevligt kodanalysprogram idag, Borland OptimizeIt Enterprise 2006. Dock fick jag bara köra det någon timme innan den tyckte att mina 10 dagars trial hade gått. Försökte få den att glömma det och ge mig 10 dagar till men jag hittade inte var den gömde sina nycklar, kollade med filmon och regmon utan framgång. Programmet kostar för övrigt 26K + moms! Billigt och bra!

| | Comments (2)
 

Gick ju faktiskt riktigt bra under mars månad fastän det var stora fall och efterföljande uppgångar. 2.8% på vanliga sparandet och hela 4.6% på PPM. Soffliggarna fick bara 1.6% och Avanza100 gav 1.8% så det känns ju bra. Totalt i år har jag fått 8.8% på PPM vilket är klart mer än vad jag fick på hela förra året (fast då var jag helt passiv gällande PPM). På vanliga har jag fått 4.9% sedan årsskiftet.

Har slapat mest hela dagen idag men har tyvärr lite stress i kroppen. Vaknade vid ca 630 och var övertygad om att klockan var närmare 830 så jag gick glatt upp en halvtimme senare och upptäckte då att klockan ju bara var 7. Jaja, nu var jag ju uppe. Läste lite på The Road och insåg vilken bra bok detta är och har faktiskt redan kommit till mitten.

Under dagen blev det sushi och denna gång gjorde vi det på riktigt sushiris istället för ICAs grötris och det blev faktiskt stor skillnad. För flera år sedan gjorde vi ett test och då blev ingen större skilland och vi valde ICAs eftersom det var så mycket billigare men de har ändrat sitt ris under förra året till det sämre.

Hann även med en lång cykelrunda, en dryg mil blev det nog med lite bland cykling bort till Svartöstan och Örnäset. Lyckas köra fast i en is-snö-pöl en gång också och trodde jag skulle bli blöt om fötterna men lyckas knixa mig över till en isfläck och sedan dra upp cykel ur den dm-djupa pölen. Skönt att cykla var det i alla fall!

Nu skall jag se andra halvan av Perfume, mycket bra film men som alla moderna filmer är den jättelång, 2.5 timmer, vilket är mer än jag orkar på en kväll innan det är dags att lägga sig och sova.

hej hej

| | Comments (0)
 

Läste ut Mommas Guld av Ulf Ulfvarson i morse. Den var lite deprimerande om hur guld utvinns i Afrika, korruption, barnarbete etc. Inte världens bästa bok men samtidigt så gav den en intressant inblick i Afrika. Jag läste ut hela i alla fall så så dålig är den väl inte.

Nästa bok är "The Road" by Cormac McCarthy som jag läser på rekommendation av Oprah av alla människor. Hon har en läs lista och denna bok var det senaste tillskottet. Skall handla om en mörk framtid där allt har gått åt skogen och om en pappa och hans barns liv i detta futuristiska samhälle. Får se om den är bra eller inte!

| | Comments (0)
 

Framför mig har jag en ganska lugn vecka men inte så många möten och jag känner mig ganska harmonisk. De senaste dagarna har jag hunnit med en flertal promenader och fått massor med tid att fundera (på gott och ont som ni kanske sett tidigare i bloggen). Känns skönt just nu dock.

En påverkande faktor är att jag just nu läser en bok som heter "Way of the Peaceful Warrior: A Book That Changes Lives" by Dan Millman. Vissa kanske skulle anse att den är mumbo jumbo men det är en bok om hur man kan försöka leva bättre, både fysiskt och psykiskt och jag tycker den är inspirerande. Man bli glad av att läsa den. Det är inte en trist faktabok som så många andra böcker i denna genre utan den är skrivin som en historia om författarens liv under sin tid på Berkley (universitet). Mycket bra bok!! Läs den om du vill bli harmonisk.

| | Comments (0)
 

Nu har jag läst klart de två första böckerna i triologin Axis of Time som handlar om en marinstyrka som skickas genom tiden av misstag från 2021 till 1942 precis innan slaget om Midway. Dessa fartyg för mig sig en massa teknik och information som påverkar andra världskriget radikalt och livet i denna tidsepok.

Mycket bra böcker som pendlar mellan samhällsbeskrivningar och rena krigshistorier. Man måste nog gilla krigsböcker och tekniksnack för att tycka om dessa böcker men jag tycker de är mycket bra och de rekommenderas varmt. Rasfrågorna i västvärlden (den alierade) tas upp på ett bra sätt och även om Nazisterna tog det hela ett steg längre så fanns tendenserna där helt klart hos de alierade också.

Nu skall jag bara vänta på att bok tre kommer ut på något lämpligt format och under tiden får jag läsa Dödens planhalva istället där Micke Norell fortsätter sina brottsutredningar i en ekonomisk miljö (tredje boken). Mycket bra serie!

| | Comments (0)
 

Jag mådde bättre på förmiddagen idag och vid frukosten kom managern fram och undrade hur jag mådde (han kände väl igen Johanna). Jag var fortfarande mycket matt men vi tog det lite lugnt runt poolen, Tovah badade lite, vi spelade lite boule, gick upp på rummet och slappade lite.

Jag läste ut Stephen Kings The Cell. Mycket bra bok som rekommenderas starkt! Nu blir det 12 delen om John Cross med titeln Cross.

Vid lunchen kände jag mig hungrig och hade fått tillbaka aptiten igen. Åt mer rimligt eftersom det blivit lite väl mycket mat de senaste dagarna (tills innan jag blev sjuk då alltså) och var precis lagom mätt.

Efter lunchen tog vi en promenad in till Agadirs turistcentrum (staden har ju inget centrum eftersom hela alltet försvann på 60-talet pga en jordbävning). Det var väl lagom inspirerande där inne i "mitten" med Pizza Hut och McDonalds. Av alla hotell som ligger vid stranden så är vårt och våra grannar de som har det bästa läget i alla fall. Det är mycket bättre strandplanering här nere i södern än ett par kilometer längre norrut. Just nu håller de också på att bygga en ny strandpromenad där så det ligger jättehöga sandhögar framför de flesta hotellen där.

Vi tog oss tillbaka till hotellet och kom direkt på att vi skulle ta oss till en mataffär för tjejerna saknade chips och snacks. Jag trodde det fanns en stor mataffär nära oss men det var helt fel, det fanns en så kallad super market men det var vad det låter som, en pytteliten affär enbart för turister. Vi köpte i alla fall ett Pringelsrör för ohutliga 29,50 Dirhams (ca 30 sek). Ungefär samma pris som hemma men rysligt dyrt för att vara i Marocko. Summa spenderat här: 44,50 dhs.

När vi kom tillbaka till hotellet kände jag att jag hade mer överskottsenergi och lämnade familjen på hotellrummet och begav mig ut på upptäcktsfärd. När man går på stranden så får man bara gå ca 1 km söderut innan polisen som sitter där (vid ett bord på stranden!!!) visslar i sin visselpipa och viftar med armen att man måste gå tillbaka igen. Det är fina dyner efter där han sitter och följt av något som liknar ett fort. Hmm, intressant. Om man går runt och kommer ut till dynerna från öster så kan man ju komma ner till stranden efter polisen tänkte jag.

Sagt och gjort, så begav jag mig ut på upptäcktsfärd. Jag försökte gå så långt söderut jag kunde på vägarna och mitt första hinder var en väldigt stor byggarbetsplats (vilken är nedanför polisen med visselpipan sitter) och jag gick runt den via kanten på ett gigantiskt villaområde. Säkert 300-500 villor där. Många bebodda men även många som höll på att byggas. Såg ut som ett ganska flott område.

(Oliver vaknade så jag fick gå min väg med ljudet av mitt knapprande och ljuset från skärmen. Nu sitter jag på toaletten och skriven. Mannens sista borg!).

Till slut kom jag i alla fall fram till "öknen" som skilde bostadsområdet från "fortet" och det såg verkligen ut som ett fortifierat område. Allt man kunde se var en 1km lång mur i klassisk stil (med skjutgluggar) och i nordöstra hörnet så fanns det en ca 2km lång uppfart fram till muren. Uppfarten var en snygg allé med fina gatlampor och innanför muren är allt man ser höga träd, ett par radiomaster och en GSM-mast). Antingen är det militär eller så är det kungens sommarpalats. Spännande :)

Tog mig i alla fall hem igen efter ca 1.5 timmars promenad sedan jag lämnat familjen på hotellet och gjorde mig snabbt i ordning för en underbar middag på Alhambra, den marockanska restaurangen på hotellet. Underbart god mat och skön miljö med live marockansk musik. Under om spelaren får någon paus? Han slutar i alla fall inte spela under de ca 1.5 timmar som det tar oss att äta där.

Dagen avslutades med ytterligare en promenad på stranden, i mörkret denna gång. Ahh vilket underbart väder det är här! Vågorna försvann nästan helt igår och nu är det väldigt lugnt hav och det blåser i princip ingenting.

| | Comments (0)
 

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Archive

This page is a archive of recent entries in the Books category.

Android is the previous category.

Coffee is the next category.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.