Lite Android-hackande

| | Comments (0) | TrackBacks (1)

I helgen har jag roat mig med lite Android hackande.

TempInLuleå: Först uppdaterade jag min TempInLuleå-applikation att starta automatiskt vid omboot (om servicen var ingång innan omboot). Enkelt och smidigt och jag lärde mig hur man auto-startar applikationer vid omboot (vilket visade sig inte vara så svårt. Man skapar en receiver som lyssnar på BOOT_COMPLETED.) Lärde mig också hur man sparar applikations-inställningar enkelt. Enkelt och klart. Publish. Nähäpp. Det var inte så lätt för det var ett tag sedan jag publicerade något på Android Market och man måste ha sin orginalnyckel för att signera applikationen. Hmm... leta leta leta i backupper och till slut så hittade jag den. Publish! Done!

VemRinger: Nästa projekt var att plocka ut vem som ringer (när det ringer så klart) och skickade det vidare till en web-server som visar mer info om vem som ringer. Enkelt och smidigt. Inte publicerat dock. Det kommer....

SMStoEmail: Nu på morgonen kom jag på en annan sak. Jag missar alltid att folk skickat SMS till mig så jag skrev en liten Android-applikation som plockade ut SMS och tanken var att applikationen skulle SMSsen vidare till mig via email. Android har ju en email-applikation så det borde vara enkelt. FEL! Det var inte enkelt alls, eller rättare sagt: det är inte lätt om man bara vill skicka iväg brevet i bakgrunden. Att sätta samman ett email och kasta upp en applikation som skickar den är enkelt. Surfade runt en hel del och kom fram till att man måste hacka en egen SMTP-klient (email protokollet) och då måste man ha namn/passord av användaren för att skicka brevet. Ähh vad jobbigt det blev. Hmm, kan ju skicka det via XMPP istället (chat alltså) för det finns ju en XMPP-klient men nä det visade sig vara lika jobbigt. Det slutade med att jag installerade SMSForwarder istället och den gör det jag vill (plus massor mer).  

Ska fortsätta med min VemRinger idé istället.

1 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: Lite Android-hackande.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/961

Bra dag from DrPeppar, The Mad Scientist on oktober 4, 2009 8:24 EM

Börjar känna mig lite friskare nu även om jag är jättetrött nu på kvällen. Sömnig som en trötter, eller något. Har kodat (se förra inlägget), satt 2.4kg fördeg på jäsning (ska bli 4.4kg imorgon och i sin tur bli 14... Read More

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on oktober 4, 2009 2:22 EM.

En tur i skogen was the previous entry in this blog.

Bra dag is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.