God natt!

| | Comments (1)

I helgen har det varit med cykling, programmering och lite medeltidsvecka i Hägnan. Igår tog jag barnen till Hägnan där vi tittade på hycklarspel, åt glass, lagade mat på friluftsköket, hoppade i höskullen (i alla fall barnen) och gick på sagovandring. Trevlig liten tur och cyklingen blev 19.96 KM som Tovah paddlade på bra. Halvägs hem så kom jag på att vi nog glömde en kastrull så efter kvällsmaten så begav jag mig ut igen och tog mig en runda runt stan på 21.5KM. Nu äntligen börjar jag få upp flåset för jag blev inte ens riktigt trött. Får väl trycka på och cykla snabbare på nästa runda. Just nu ligger jag på ca 22-24KM/h i snitt. Nedan ser ni hur jag cyklade igår på kvällen. Och till skillnad från Bea så valde vi rätt dag och det regnade inget på oss när vi var där.


200807132242.jpg

Övrigt tid denna helg har jag ägnat åt ett litet JavaScript projekt där jag läser in rutter från GPSen och visar dem på skärmen för att sedan kunna publiceras direkt på bloggen. Det finns verktyg som gör detta men alla kräver för många knapptryckningar. Just nu visar programmet som sagt det enbart på skärmen. Har du en Garmin och vill testa så hoppa hit. Du måste dock installera Garmin Pluginen först för att prata med GPSen. Just nu läser den in alla rutter från den första GPS den hittar. Säg gärna till om ni testar och om det fungerar. Notera att det tar ganska lång tid att föra över all data från äldre/mindre GPser så ser det ut som det hänger så håller den bara på att föra över. På en Colorado 300 går det på ett par sekunder medan från en Edge 305 så tar det 30-45 sekunder. Beror så klart på hur mycket data som finns lagrat i dem.

Kul att hobbyprogrammera men JavaScript är d-a påhitt. Så otroligt lätt att det blir rörigt.

Nej nu måste jag ta och sova lite! Ha det bra!

1 Comments

Vilken tur för er att vi inte åkte dit samma dag som ni var där, då hade ni oxå fått regn :-)

Skall kika på ditt lilla script, tycker oxå det är ett himla bängel att få ut rutterna på en karta. Återkommer med feedback.

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on juli 13, 2008 10:53 EM.

Cykla! was the previous entry in this blog.

Abisko is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.