Abisko Dag 2

| | Comments (1)

Nu tar vi oss en liten vilopaus på hotellrummet och jag passar på och uppdatera er alla. Vi tog en geocache på morgonen och fortsatte längst en trevlig stig som så klart tog slut, visserligen på ett mycket trevligt ställe men ändock slut. Vi fortsatte lite på huller om buller genom skogen och gick till slut mot vinterleden och vidare mot den stora skön. 9.39 KM gick men jag börjar bli osäker på om det är korrekt. Får kolla lite nogrannare näste gång vi går ut. Sedan upptäckte jag när jag tittade på kartan med datat från GPSen att den tycker vi gått på "fel" sida om jokken. Hmm, undrar om det är mitt program som är fel eller om det det stora Googleföretaget som har felaktiga kartor? Skulle just kolla vad Garmin Bobcat säger men det programmet är i beta och tyckte det måstu uppdatera sig innan jag fick köra det. Får väl vänta då på att det uppdaterar sig.....

200807191451.jpg

Detta är första fjällresan där jag har GPS med mig (i alla fall med kartmöjligheter) och jag måste säga att det gör otrolig skillnad mot att bara ha karta. Skulle jag bege mig ut med bara GPS då? ALDRIG! Man kan inte lite enbart på elektronik när man är i fjällen men som komplement till karta är det ett underbart verktyg. Man blir lite "blind" också pga av GPSen eftersom man litar på den blint och kollar inte så noga var man är.

Det är i alla fall skönt att vara här uppe. Igår kväll gick vi en slumprunda efter middagen och hamnade vid bryggan där en liten tjej badade klockan ca 2030. Hmm inser nog att våra 9.39 KM "idag" inkluderar gårdagens kvällstur. Då stämmer det bättre!

Idag skall Tovah vara med på barnguidning i en timme. Undrar vad det är för något. Hon får berätta när hon kommer tillbaka!

Oliver har skumpat omkring på min rygg och även om det inte är så jobbigt så märks det att man har en extra 15KG på ryggen när man "spinger" omkring. Jag går i alla fall men Tovah springer mest hela tiden, var får hon sin energi ifrån?

Nej nu prkar jag inte vänta på Bobcaten och vi kanske skall bege oss ut lite igen!


1 Comments

Låter som ni har det trevligt där uppe!

/Bea lite avis fortfarande

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on juli 19, 2008 3:05 EM.

Abisko Dag 1 del 2 was the previous entry in this blog.

Abisko Dag 3 is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.