Glasögon igen

| | Comments (0)

Jag är tyvärr inte helt nöjd med mina nya vanliga glasögon. Bågen de sålt mig är 2mm smalare än min gamla och 3mm smalare än solglasögonbågen vilket gör att glasögonen kommer ganska långt ut från ögonen (jag har väl en bred näsa). Tyvärr känns det inte som något de kan "böja till" utan bågen är för smal. De kommer säkert att vara tillmötesgående (dvs inget att oroa sig för) men det är ändå jobbigt och tar tid.

Problemet med att de inte kommer nära ögonen är att då ser jag under dem när jag tittar ner och måste böja på huvudet mer.

Sedan undrar jag om brytningsfelet har blivit rätt. Det känns inte som om solglasögonen och de vanliga inte är likadana glas. De är självklart beställda som likadana men mina vanliga känns som om de har större brytningsfel än mina solglasögon.

I övrigt så sitter solglasögonen mycket bra och rör sig inget alls medan den vanliga sitter ganska dåligt och glider ner hela tiden. De satt bättre innan jag började böja på dem dock så det kan de säkert fixa tillbaka.

I morgon blir det besök hos optikern...

Hade tänkt komma iväg till nautilus i morse men de öppnar inte förrän 10 så jag fastande hemma. Nästa buss går om 43 minuter så jag kan lika väl gå ner. Dock är det -13 ute vilket är lite kallt. Hmm... jag tar nog en promenad mot nautilus så får jag se hur jag gör på vägen.

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on januari 14, 2007 10:45 FM.

Glasögon was the previous entry in this blog.

Ström, ström, strömmeliström is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.