Flextid i skolan???

| | Comments (0) | TrackBacks (0)

Jag är en kvälls- och nattmänniska. Så är det bara. Jag har varit trött och hängig hela dagen men nu när kvällen kommer så kommer också piggheten och med den idéerna. 

Men, det finns alltid ett men, hur passar detta ihop med alla tider vi måste passa i samhället? Olivers tid på dagis är ganska dynamisk (han kan äta frukost hemma) men Tovah måste ju vara i skolan 0810, 5 dagar i veckan. 

Innan Tovah fyllde 7 så var vi sällan igång innan 9. Vi kunde vakna när våra kroppar kände för det. Vi var mycket piggare på dagarna och kände man för det så kunde man ta en sovmorgon. 

Nu tänker ni säga att alla jobb inte har dynamisk starttid på dagen. Då svarar jag fritids. Om skolan skulle börja 0900 två dagar i veckan så kan de som måste komma till skolan 0800 gå på fritids 1 timme före skolan. Det kanske bara skulle vara positivt att de glada filurerna fick springa av sig lite innan skolan börjar. 

Om vi skulle ta det ett steg. Tänk om vi hade flextid i skolan? Tänk om framtidens kreativa förmågor skulle kunna komma och gå som de ville. Lära sig ta ansvar för sig egen tid. Har man en trött dag behöver man inte vara i skolan OM man har flextid att ta ut. 

Flextid skulle även lösa allt tjafs med extra ledighet. Låt de som vill vara extra lediga jobba in tiden i förväg. Får de inte ihop till ledigheten så får de inte vara lediga....

Om våra unga fick sova mer som deras kroppar behöver så är jag övertygad om att många skulle klara sina studier bättre. 

Vad tror ni om flextid i skolan?

0 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: Flextid i skolan???.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/2088

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on januari 23, 2012 8:34 EM.

Är DU beroende av att lära dig nya saker??? was the previous entry in this blog.

Tack för idag! is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.